banner1006
Yaklaşan 7 Haziran seçimleri öncesi önceki gün milletvekili aday listeleri Yüksek Seçim Kuruluna verildi. Herkes gibi bende özellikle AK Parti, CHP ve MHP’nin aday listelerini çok merak ediyordum. Çünkü,  Kocaeli’nde her seçim olduğu gibi bu seçimde bu üç siyasi parti arasında geçecek.
7 Haziran seçimlerinde, AK parti 8, CHP 4 ve MHP 2 milletvekili çıkarmanın hesaplarını yapıyor. Bu seçimlerde partiler bana göre, 1 milletvekili daha fazla çıkarmanın planını yapıyor. Hiçbir partide ciddi vekil artışı ve düşüşü olacağını sanmıyorum. Seçimleri daha iyi hazırlanan 1 vekil daha fazla çıkarır, kötü hazırlanan ise 1 vekil düşürür. Kimin artış yapacağı veya kimde düşüş olacağını tahmin etmek mümkün değil. Partilerdeki vekil sayılarının da aynı kalma olasılığı ise, daha yüksek bir olasılık.
AK PARTİ LİSTESİNDE BÜYÜK SÜRPRİZ
AK Parti diğer siyasi partilere göre, işi daha sıkı tuttu. Önceki gün saat 17.00’a kadar diğer partilerin milletvekili aday listeleri dışarıya sızdı ve yayınlandı. AK Parti’de ise, hiçbir sızma olmaması dikkat çekti. AK Parti’nin açıklanan listede teşkilat içinde büyük şok etkisi meydana getirdiğini düşünüyorum. Soğuksuda ki programı takip etmek için arkadaşımız Samet Kahraman oradaydı. Kendisi ile sürekli irtibat halinde oldum. Liste ile ilgili kendisinden sürekli bilgi aldım. Listenin İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’a ulaştığını ancak açıklama yapmak için teyit edeceğini söyledi. Ben buradan sunu anlıyorum. İl Başkanı Şemsettin Ceyhan bile açıklanan listeye inanamadı ki teyit alma isteğinde bulundu. Listede, Mehmet Ali Okur’un ve Eski İl Başkanı Mahmut Civelek’in olmasına herkes kesin gözüyle bakıyordu. Ne yalan söyleyeyim ben bile bu iki isme kesin gözüyle bakıyordum. Ama ikisinde liste dışı kaldı. Bu iki ismin liste dışı kalmasının eminim ki büyük bir sebebi vardır. Neden liste dışı kaldıklarını bir düşünmeleri gerektiğine inanıyorum. AK parti bu iki ismi liste dışı bırakıyorsa haklı bir sebepleri vardır elbette. Mehmet Ali Okur’un yerine aday gösterilen Cemalettin Kaflı, bölgemize faydalı olacağına inanıyorum. Doğru bir tercih oldu. Kaflı’nın seçilebilir yerden aday olmasını çekemeyenler elbet olacaktır, ama artık yapacak bir şey yok. Gebze Bölgesi 7 Haziran’dan sonra Cemalettin Kaflı’dan sorulacak. 
CHP’NİN LİSTESİ
CHP açıkladığı listede mevcut vekiller Mehmet Hilal Kaplan ve Hurşit Güneş’e ver vermedi. Hurşit Güneş zaten bu bölgeden bi haber milletvekiliydi. Mehmet Hilal Kaplan’ın liste dışı kalmasına ise şaşırdım. Kendisi bölgemizin sorunlarını gündeme taşımak konusunda ciddi işler yaptı. Hakkında hayırlısı olsun.  Mehmet Hilal Kaplan’ın yerine 3. sıradan aday gösterilen Tahsin Tarhan’a başarılar diliyorum
TÜRKKAN’A YAZIK OLDU
MHP’de mevcut milletvekili Lütfü Türkkan’ın hakkı bana göre birinci sıraydı. Birinci sıraya nasıl olurda 30 Mart yerel seçimlerin başarısız olarak partisinin Kocaeli’nde dördüncü sıraya gerileten Saffet Sancaklı aday gösterilir anlayamadım. Saffet Sancaklı tercihi bana göre MHP’ye Kocaeli’de büyük oy kaybı yaşatacaktır. Eğer, Lütfü Türkkan küser seçim çalışması yapmaz ise, MHP’nin 1 Milletvekili bile 7 Haziran’da tehlikeye girebilir. Artık bekleyip göreceğiz. 





banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Ana! 9 yıl önce

mhp ayağına kurşun sıkmakta ısrarlı! 7 haziran da türkkanı 2.sırada görünce , sinan oganın durumuna da kızgınlığımı belirterekmhp ye mesaj lar yağdırmış face den beni engellemişlerdi bile! o derece kızmıştım. önkibar demişti bahçeli ülkücüleri bitirmek için var diye doğru imiş :(

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934