Tarihi günler yaşıyoruz. Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan, Fırat’ın doğusuna başlatılan Barış Pınarı Harekâtı’na 45 yıl geçti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, dün Suriye’de Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarına başlattığı harekât çok önemli. Devlet ve millet olarak birlik ve beraberlik içinde ordumuzun yanında düşmanlarımızın karşısındayız.
Dün saat 16:00’da Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın sosyal medyadan duyurduğu harekât, Türkiye’nin kararlığını göstermesi açısından dostlarımızı sevindirdi; düşmanlarımızı kahretti. Allah cc yardımcımız olsun.
Türkiye 45 yıl önce de Barış Harekâtı adı ile Kıbrıs’a girip, adaya gerçekten barış getirmişti. O tarihte tüm riskleri alarak Kıbrıs’a girmeseydi, bugün Kuzey Kıbrıs diye bir devlet olmayacak, Kıbrıs Türk’ü tamamen asimile edilecekti.
Emperyalist ülkeler gibi sömürmek için değil barış için harekât düzenleyen tek ülke Türkiye. Bugün Türkiye’de vatanlarına hasret milyonlarca Suriyeli başta olmak üzere Barış Pınarı Harekâtı ile bölgeye gerçek anlamda barış getirecek.


“Barış Pınarı Harekâtı”nda son durum 
 

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtı kapsamında, Tel Abyad' daki terör hedefleri yoğun ateş altına alındı. Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedefleri ve Resulayn ilçesi ile bazı çevre köyler ile Derik ve Kamışlı ilçeleri kırsalındaki terörist unsurlar savaş uçaklarınca bombalandı. Askeri birliklere zırhlı personel taşıyıcılar ile komando takviyeleri yapılırken saat 22.30 sularında da kara harekâtı başladı. Öte yandan MSB 00.20 civarında vurulan hedef sayısını 181 olarak açıkladı. MSB'nin son açıklamasında ise komandoların Fırat'ın doğusunda ilerlediği belirtildi.
Barış Pınarı Harekâtı'nın başlamasıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'da bulunan terör hedeflerine roketatar ve obüs atışları yapıldı.


KARA HAREKÂTI BAŞLADI
 

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtı kapsamında kara harekâtı başladı.
Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Güler ve komutanlarla Barış Pınarı Harekâtı’nı Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekât Merkezinden sevk ve idare ediyor.
MSB'nin Twitter hesabından Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin açıklamalarda bulunuldu.
Açıklamada, "TSK, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında hava kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları ile şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefi ateş altına aldı." ifadesi kullanıldı.

www.gebzegazetesi.com tarihe not düştü.


Gazete olarak Barış Pınarı Harekâtı başladıktan sonra haberleri takip edip yayınlayarak tarihe not düşüp zamana noterlik yaptık. 
www.gebzegazetesi.com haberlerinin linklerini sizlerle paylaşıyoruz.
http://www.gebzegazetesi.com/…/baris-pinari-harekati-baslad…

http://www.gebzegazetesi.com/…/harekata-destek-icin-camiler…
http://www.gebzegazetesi.com/…/baris-pinari-harekati-kapsam…
http://www.gebzegazetesi.com/…/komandolar-firatin-dogusunda…

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934