banner1024
 Türkiye’min uzun süre konuşup tartıştığı Amerika’daki liderler zirvesini televizyon kanallarının canlı yayınından takip ettim.

Gerek yapılan tartışmalar ve gerekse zirvede yapılan konuşmaları dinlerken; Amerika’nın başta Türkiye olmak üzere İslam alemine yaptığı kötülükler, petrol uğruna Müslümanı Müslümana kırdırması, Türkiye’de yaptırdığı darbeler ve başbakanı bile idam ettirmesi hatırıma geldi. Amerika Türkiye’ye hiçbir zaman dost ve müttefik olmadı. Rusya, Kafkaslar ve Orta Asya da sömürü düzenini sürdürüyor. Çin, Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine soykırım yapıyor. Bunların tümü, petrol ve doğalgaz enerji yataklarına konmak ve sömürmek için yapılıyor. Bizim, bizden başka dostumuz yok. Türkiye’den başka ülkemizde yok. Devlet ve milletimizin kıymetini bilmeliyiz, birlik ve beraberlik seferberliği başlatmalıyız.

ABD’de Liderler Zirvesi

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'daki görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi ve Türk ve Amerikalı yetkililerin F-35 meselesinin çözümü konusunda yoğun şekilde çalıştıklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın gönderdiği mektuplarla ilgili "Mektupları Trump'a tekrar takdim ettim. ABD'nin bir teröristi muhatap alması bizi üzmüştür." ifadelerini kullandı.

Konuşmasına Trump ve eşi Melania Trump'a misafirperverlikleri için teşekkürlerini ileterek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile gündemlerinde yer alan konulara ilişkin kapsamlı ve samimi görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk-Amerikan ilişkilerinin güçlü ve sağlıklı bir zeminde ilerletilmesi, iş birliğimizin derinleştirilmesi konularında hemfikiriz. Köklü müttefiklik bağımıza uygun bir şekilde ilişkilerimizde yeni bir sayfa açmakta kararlıyız. Sayın Başkan'la milli güvenliğimizi tehdit eden terör oluşumlarıyla mücadele konusunda karşılıklı irademizi teyit ettik. DEAŞ'a karşı ortak mücadelemizin sürdürülmesinin önemine değindik. Bilindiği gibi özellikle Bağdadi'nin ölümünden sonraki süreçte de bizler gerek cezaevlerinden Suriye tarafında kaçmaya çalışan gerek ülkemizde şu anda 2 bin 200 civarında DEAŞ'lı elimizde tutuklu veya mahkumdur." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin 9 Ekim'de başlattığı Barış Pınarı Harekâtı ile terörle mücadelede yeni ve önemli bir adım attığını vurgulayan Erdoğan, "Ülkemiz bu harekatla PKK/YPG'nin Suriye'deki ayrılıkçı gündemine ağır darbe vurmuştur. 17 Ekim mutabakatımızla Suriye'de iş birliğimizin geliştirilmesi için önemli bir fırsat yakaladığımızı düşünüyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ve ABD başkanının konuşmalarını www.gebzegazetesi.com olarak sosyal medya üzerinden canlı yayınlayarak tarihe not düşüp zamana noterlik yaptık.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981