banner1024
Dünden beri harıl harıl araştırdığım hakkındaki paylaşımları ve kendi paylaşımlarını tek tek okuduğum bir adam var.
Yenilikçi 
İdealist
Mütevazi 
Müthiş bir empati sahibi
Öğretmen
Yönetici
Ve taptaze bir Bakan...
Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’tan bahsediyorum.
Şimdiye kadar belkide kabineye giren isimlerden kimse bizi bu denli heyecanlandırmamıştı.Bugün o heyecanımızı ilk konuşmasıyla devam ettiren Bakanımız şöyle demiş: “Bu sabah kalktım geçer zannettim ama sabah kalktım yine Bakanım.” Duyduğu heyecanı ve hissiyatı ne kadar kısa ve öz ifade etmiş.En az onun kadar heyecan ve mutluluk duyduğumuzu iddia edebilirim!

“Ziya” isminin anlamı aydınlık, parlaklık, ışık demekmiş.Kendisinin eğitim adına aydınlık günlere vesile olacağına büyük inanç duyuyorum.

Aynı zamanda bir eğitimci olarak bu camianın ihtiyacı olan kan bulundu diye düşünüyorum.

Ham maddesi insan olan dolayısıyla en hassas olunması gerek alan eğitimdir.
Eğitim dünyası sonunda pek çok insanın hayatına dokunmuş ve insanların hayatına dokunan meslektaşlarına güven duyan bir Bakanla buluştu.

“Öğretmen arkadaşlarım benim şahsımda Milli Eğitim Bakanlığının koridorlarında temsil edildiğini asla unutmamalı.” demiş Sn.Ziya SELÇUK.

Bu sözlerini önümüzdeki süreçte yaptıklarıyla desteklemesini ve :“Biz lafa değil icraata bakarız.” diyenlerin kötümser öngörülerini bertaraf etmesini temenni ediyorum.

Her satırını desteklediğim konuşmasındaki: “Bir çocuğun hayatına dokunmak büyük bir vebal.” cümlesinin altı kalın kalın çizilmeli.Bu düsturla okullarımızı babasının malı edasıyla kullanan, sömüren ve ticarethaneye çeviren idarecilerden temizlersiniz inşallah.

Aynı düsturla idareci atama sınavlarını prosedüre çeviren torpilin esas alındığı terfileri hak ve emek gözedilen bir sisteme  dönüştürürsünüz umarım.

Ücretli öğretmenlik gibi mali kaygılarla öğretmenine kendini niteliksiz hissettiren sistemi kaldırırsınız dilerim.

Karşılıksız çalışan ücretli öğretmenin azmine ve çabasına:“Eski köye yeni adet getirme.” diye çıkışan saat doldurmaktan başka kaygısı olmayan yevmiyecileri bu camiada işleri olmadıklarına ikna edebilecek yaptırımlar getirirsiniz inşallah.

Veli - Öğretmen çatışmalarının yerini Veli - Öğretmen işbirliğine bıraktığı,müşteri memnuniyetini esas alan esnaf kafasıyla sadece velinin ve öğrencinin sözünün geçtiği öğretmenin itibarsızlaştırıldığı bir sistemin aksine herkesin ortak paydada çocuklarımız geleceğimizdir hassasiyetiyle birbirini anlamaya odaklandığı,
şikayet hattı gibi insanları memnuniyetsizliğe teşvik eden uygulamaların aksine çözüm odaklı tavsiyelerin ciddiye alındığı bir sistem arzuluyoruz. 

Ben hep biz öğretmenlerin çok ağır bir misyonu olduğuna inanırım:Örnek olmak.Bunun daha zoru varsa o da umut olmak.Siz Sn. Ziya Selçuk nice öğretmenin umudusunuz.Sizde Milli Eğitim Bakanlığının koridorlarında dolaşırken bunu unutmayınız.

Son olarak şahsınızı canıgönülden tebrik eder tüm milletimize hayırlı olmasını dilerim.

Okur kalın...
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981