banner1001
ASAYİŞ:
Gebze Veri Merkezi'ne giren askerlerin davası

23 Mart 2018 Cuma 09:34

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, daha önce meslekten ihraç edilen sanıklar, Gebze Jandarma Komutanı Yüzbaşı Abdülkadir Öz, üsteğmenler Arda Uzun ve Emrah Ercenik, teğmenler Bülent Coşkun, Mehmet Özen ve Suat Selçuk, astsubaylar Mahmut Kahveci ve Osman Horat, başçavuş Doğan Çeliktaş, eski öğretmen Vedat Çetin, tutuksuz sanıklar C.A, İ.B. ve S.T. ile avukatlar hazır bulundu. 

Duruşmaya, Başbakanlık adına avukat Serpil Esma Şahin de katıldı.

Veri merkezinin Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü görev sahası içerisinde yer aldığına ilişkin belgenin mahkemeye geldiği görüldü.

Gizli tanık K.Ç. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle duruşmada dinlendi.

Firari sanık Ümit İpek'in ismini daha önceden de duyduğunu belirten K.Ç, ancak kendisiyle birebir tanışmadığını söyledi.

Tutuklu sanık Öz'ün de örgütün askeri yapısı içerisinde yer aldığını ifade eden K.Ç, bu bilgiye Abdülkadir Öz'ü birebir tanıyan kişiler vasıtasıyla edindiğini kaydetti.

K.Ç, İpek'le ilgili doğrudan bilgi sahibi olan, birebir irtibatlı tanıdığı bir kişi olduğunu dile getirerek, söz konusu kişinin de İpek'le ilgili bildiklerini anlatmaya hazır olduğunu bildirdi.

Tanık ifadesine karşı Öz'ün avukatı Sema Bekiroğlu da tanık beyanlarının duyuma dayalı olduğunu anlatarak, ifadeleri kabul etmediklerini söyledi.

Öz de savunmasında, firari sanık İpek'in dönemin İl Jandarma Komutanı'nın emriyle hareket ettiğini kendilerine söylediğini aktararak, asker olarak üstlerinden gelen emirlere itaat ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyonda darbe girişimiyle ilgili açıklamasından önce de merkezden döndüklerini ileri süren Öz, bazı gizli tanıkların hakkında verdiği ifadelerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Tutuklu sanık Horat da hakkında beyanda bulunan tanığın mahkemeyi yanıltmaya çalıştığını iddia ederek, Körfez ilçesinde sohbet toplantılarına katılmadığını iddia etti.

Körfez'e atış denetleme için yılda bir veya iki kez gittiğini anlatan Horat, tanık beyanlarında geçen yerlerin gerekirse kamera kayıtlarının incelenebileceğini söyledi.

Horat'ın avukatı Nazlı Ayça Yabacı ise tanık beyanlarının soyut ifadeler olduğunu aktararak, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Söz verilen cumhuriyet savcısı, "sanıkların üzerilerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti göz önünde bulundurularak, tutukluluk hallerinin devamına" karar verilmesini istedi. 

Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen diğer sanıklar da uzun süredir tutuklu olduklarını belirterek, tahliye talebinde bulundu. 

Mahkeme heyeti, firari sanık eski Binbaşı Ümit İpek hakkında çıkarılan yakalama emrinin infazının beklenmesine ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 16 Nisan'a erteledi. 

- İddianameden 

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan da 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor. 


banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Kocaeli'de Mağazanın Deposunda Yangın
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir mağazanın deposunda elektrik kontağından çıkan yangın, itfaiye ekipleri...

Haberi Oku