ASAYİŞ:
Profesörün Köpeği Bıçakla Öldürdüğü İddası!

29 Eylül 2016 Perşembe 10:59

 Kocaeli Doğa ve Hayvan Hakları Savunucuları Derneği, kedisini boğduğu gerekçesiyle sahipsiz bir köpeği bıçakla öldürdüğü iddia edilen nöroloji uzmanı profesörün meslekten atılması için imza kampanyası başlattı. 

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Eylül akşamı telefonla Kocaeli Üniversitesi lojmanlarında nöroloji uzmanı profesör hekimin bir köpeği bıçaklayarak ölümüne sebep olduğu ihbarını aldıklarını söyledi. 

Tanıkların ifadesine göre, olayın söz konusu profesörün misafirlerini uğurladığı sırada kız arkadaşına ait ve zaman zaman sokağa bırakılan kedinin kapının önünde ölüsünü görmesi üzerine geliştiğini anlatan Çetin, "Tamamen 'Bunu bir köpek boğdu, yaptı' şeklinde evine girip bıçağı alıp dışarıya çıkıp önüne gelen hatta kendi ifadesiyle ayağına dolanan bir köpeği rastgele bıçakladığını anlattılar. Lojman sakinleri o saatte gerçekten büyük bir şok yaşamışlar. 'Yapma, etme' şeklinde bağırışlar yaşanmış ama maalesef durduramamışlar." diye konuştu. 

Çetin, daha sonra olay yerine gelen İzmit Belediyesine bağlı ekiplerin köpeğin bıçaklandığını teyit ettiğini dile getirdi. 

Hayvan sahiplerinin 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda hüküm altına alınmış sorumlulukları olduğuna dikkati çeken Çetin, "Burada 2 suç var. Birincisi sahip olduğu hayvanı gerekli önlemleri almayıp ölümüne sebep olmak, bir de bunu bahane ederek bir köpeğin ölümüne sebep olmak." ifadelerini kullandı. 

- "Meslekten atılması içim imza kampanyası başlattık"

Çetin, bayram tatilinin ardından ilgili kurumlara yazılı başvurularda bulunduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), Kocaeli Valiliği, Kocaeli Üniversitesi, Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne yazılı başvuruda bulunduk. Bir hekimden söz ediyoruz. Ruhsal sorunları olan hastaları tedavi eden bir hekimin böyle bir görevde kalmaması gerekiyor, kesinlikle meslekten men edilmeli. Ayrıca 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kabahatler kapsamında olması sebebiyle bunu kabul ettiği için bir para cezası ödeyecek ki bir canlının yaşamını elinden isteyerek siz bilinçli olarak alıyorsunuz ve çok cüz-i rakamlarda bir para ödeyip kurtuluyorsunuz. Hani bunun vicdani tarafı. Yani nefes alan kalbi, çarpan bir canlıyı hiç kimsenin öldürme, yok etme hakkı olmadığını düşünüyoruz." 

Söz konusu kişinin basında yer alan ifadelerinden olayı doğruladığını bildiklerini aktaran Çetin, "Karşımızda bir hekim var. İnanılmaz derecede üzüldük, şaşkınız. Bu kabul edilemez bir durum. Biz imza kampanyası başlatarak görevinden men edilmesini talep ettik, imzalarımızı da Sağlık Bakanlığı, Türk Tabipler Birliği, Kocaeli Üniversitesi'ne ulaştıracağız." dedi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Vatandaşların, ‘Yerde Hareketsiz Yatıyor’...
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde vatandaşların, ‘Yerde hareketsiz yatıyor’ diye ihbar ettiği kişi, sağlık...

Haberi Oku