Deniz Kuvvetleri’nde çok güzel askerlik anılarım var. Askerlik ocağı, kutsal peygamber ocağıdır. Anadolu evladı, köyünden ilk kez askerlik için ayrılır. Askerlik dönüşü, ömür boyu askerlik anılarını anlatır. Herkesin unutamadığı askerlik anısı vardır. Gazeteci ve belgeselci olarak benim de anılarım var. Emekli amiraller bildirisi, bana askerlik anılarımı da hatırlattı.

1980 darbesi sonrası kasım ayında İzmir poligonunda deniz askeri oldum. Askerde halk eğitim kurslarından öğrendiğim on parmak daktilo bilgisi işime yaradı. İzmir poligon acemi birliğinde bölük yazıcısı oldum. Yemin merasimi, acemi eğitimi ve bölük yazıcısı günlerimi dün gibi hatırlıyorum. Anadolu’nun birçok bölgesinden gelen asker arkadaşlarımı, acemi eğitimimi tamamladıktan sonra İstanbul Boğazı’nda usta birliğine geldiğim günü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir Hidrografi ve Oşinografi dairesi günlerimi dün gibi hatırlıyorum…

Yarı sivil askeri birlik olan Seyir Hidrografi Dairesi’nde denizcilik tarihimizi öğrendim. Kütüphanedeki kitaplar ve matbaada basılan Deniz Kuvvetleri Dergisi’ni okudum. Komutanlık katında, sekreterlik bölümünde denizcilik ile ilgili hazırlanan basın bildirilerini, başta TRT olmak üzere Anadolu Ajansı ve gazetelere yayınlanmak üzere görevli olarak götürdüğüm gazetecilik mesleğini öğrendiğim güzel anılar…

Şevket Güçlüer adlı amiralimizin, komutandan çok babacan tavrı… Bölük komutanımız Harun Astsubayın askerle arkadaş tavrı… Denizcilik ve Oşinografi Mühendisi Hüseyin Yüzbaşının çalışkanlığı ve disiplini beni etkileyen, unutamadığım güzel anılar.

Haksızlığa uğradığım kötü anılarımız da var. O anıları ve kötüleri hatırlamak istemiyorum…

Emekli amiraller bildirisi ile ilgili bir kez daha hatırladığım askerlik anılarımı, geniş bir şekilde yazmayı planlıyorum. Siz değerli arkadaşlarımdan, askerlik anılarınızı yazmanızı istiyorum.

Aradan 41 yıl geçse de askerde kendimizi tanıttığımız uzun künyemi hiç unutmadım.

41 yıl önceye gidiyor, komutanlara kendimizi tanıtmak için söylediğim uzun künyemi sizlerle de paylaşıyorum.

***

Uzun Künyem

“...Deniz kuvvetleri komutanlığı Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı erlerinden 1980‘e 3 tertip 7561 Mustafa Oğlu İsmail Kahraman ikmal katip erim komutanım...”

***

Emekli Amiraller Bildirisi ile ilgili sosyal medya paylaşımım

https://www.facebook.com/100004338481610/posts/1960412664113331/?d=n

Emekli amiraller bildirisi ve darbeler tarihinde gazetecilik ve belgeselcilik anılarım…

Emekli amiraller bildirisi beni, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde 12 Eylül 1980 darbesi yıllarında askerlik anılarıma götürdü.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir Hidrografi ve Oşinografi dairesi başkanlığında, vatani görevimi yaparken darbenin nasıl bir şey olduğunu görmüş, askerlik sonu sivil hayatta gazetecilik yaparken yaşadığım anıları bu sayfada birçok kez dile getirip yazmıştım. O yazılarımdan bazıları…

https://www.gazetegebze.com.tr/makale/amp/1330

http://www.gebzegazetesi.com/m/?id=4234&t=makale

Darbelerden Ders Alınmalı

Tarih, bir milletin aynasıdır. Tarih aynasına ne kadar çok bakarsak, o kadar net geleceğimizi görürüz.

Tarih tekerrürden ibarettir, ders ve ibret alınmadığı sürece tekrar eder…

104 emekli amiralin önceki gece yayınladıkları bildiri ile ilgili tartışmalar ve açıklamalar devam ediyor. Emekli paşaların bildirisi, darbe olarak değerlendirildi ve açıklamalar arka arkaya geldi. Bu makaleyi yazdığımız saatlerde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bildiri ile ilgili toplantı hazırlığı yapılıyordu. Toplantı sonrası yapılacak açıklamanın nasıl ve hangi dozda olacağı önemli.

Bildiriden hemen sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma açarak makaleyi yazdığım saatlerde bildiride imzası olan 14 emekli amiral için göz altı kararı vermişti. Soruşturma ile ilgili Gebze Gazetesi’nde yer alan haberin linkini sizlerle paylaşıyorum.

http://www.gebzegazetesi.com/gundem/ankara-cumhuriyet-bassavciligi-103-emekli-amiralin-aciklamasina-iliskin-sorusturma-baslatti-h36227.html

Emekli amirallerin bildirisinden sonra yapılan açıklamalara Gebze Gazetesi olarak yer verdik. www.gebzegazetesi.com da yer alan açıklamaların linkini sizlerle paylaşıyorum.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Açıklaması

http://www.gebzegazetesi.com/m/?id=36234

Milli Savunma Bakanlığı Açıklaması

http://www.gebzegazetesi.com/m/?id=36231

İletişim Başkanlığı Açıklaması

http://www.gebzegazetesi.com/gundem/fahrettin-altundan-bildiri-tepkisi-h36225.html

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934