Kültür ve medeniyetimiz için tarihi bir gün yaşıyoruz.

Bugün tarihler 10 Temmuz 2020 milli ve manevi tarihimiz açısından önemli bir gün. Yıllardan beri kamuoyu gündeminde olan ve sürekli tartışma konusu olan Ayasofya’nın camiye dönmesine şahitlik yaptık.

Üstad Necip Fazıl’ın sesinden Ayasofya
https://www.facebook.com/100000490876305/posts/4695227513836898?d=n&sfns=mo
Cumhurbaşkanının Ayasofya Paylaşımı
Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Erdoğan ‘Hayırlı olsun’
Kararda, Ayasofya Camisi'nin müzeye çevrilmesi hakkındaki 1934 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nın Danıştay 10. Dairesinin kararıyla iptal edildiği anımsatıldı. Bu kapsamda, Ayasofya Camisi'nin yönetiminin 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un 35. maddesi gereğince Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına karar verildiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı'nı "hayırlı olsun" notuyla paylaştı. Ayasofya 1934 yılında bakanlar kurulu kararı ile camiden müzeye çevrilmiş bu gün de Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile camiye çevrilip diyanet işleri başkanlığına devir edildi. Devlet ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.
Gebze Gazetesi www.gebzegazetesi.com da Ayasofya’nın camiye çevrilmesi ile ilgili yayınlanan haber http://www.gebzegazetesi.com/…/ayasofya-cami-oldu-h32647.ht…

Ayasofya Camii’nin Tapu ve Vakfiye Belgeleri

Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti Ayasofya Camisi ile ilgili tapu ve vakfiyesi ile ilgili yaptığımız araştırmayı sizlerle paylaşırken vakıf kültürümüzün ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmış oldu. Dünya şunu bilmeli ki Ayasofya Sultan Fatih’in bütün devletlerin kabul ettiği savaş yasalarında olduğu gibi kılıç hakkı şahsi mülkü ve Fatih bu hakkını vakıf kurup yüz yıllarca önce tüm islam alemine vakıf etmiş, devlet ve milletimize emanet etmiştir. Keşke 86 yıl önce bu vakıf kutsiyeti korunsaydı.Ayasofya Vakfiye Belgesi

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arşivinde Vakf-ı Cedid fonunda 212 numara ile kayıtlı rulo halinde ceylan derisi üzerine Arapça yazılmış Ayasofya-ı Kebir Vakfiyesi 1463 tarihli olup 65 metre 38 cm'dir. Çağ açıp çağ kapatan Sultan II. Mehmed Han'ın mülkü, fethin sembolü Ayasofya camii yeniden İbadeti açılması devlet ve milletimizle tüm islam alemine hayırlı olsun.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981