banner1024
 Babalar...Analar...Halalar....Amcalar.. Ne güzel değerlerimiz.. 
Babam Mustafa, amcalarım Ali ağam, Şaban Emim ve Fadime Halam rahmetli oldu. annem Emine hanım 95 yaşında, Nur yüzlü melek gibi. 
Her yıl haziran ayının son haftası babalar günü olarak kutlanır. Bizde neden bu günü kutlarız diye sorgulamadan, Varlık sebebimiz olan, bizi bakıp büyüten, gücün, şefkatin ve korumanın simgesi babalarımızı bir gün hatırlar ve geçeriz.
Tüm kutlanan günlerde olduğu gibi babalar günüde 1910 yılında bir Amerikalı tarafından başlatılır, 1924 yılında Haziran ayının 3. Pazarı Birleşmiş Milletler tarafından babalar günü ilan edilir. 
Hristiyan Katolik dünyası babalar gününü Hz. İsa'nın babasına ithaf ederler. Türkiye'de babalar günü 1980 darbesinden sonra resmen kutlanmaya başlamış. 
  Babalar ve anneler yılda bir kez hatırlanmamalı, her gün hatırlanmalı hayır duaları alınmalı. Yılda bir kez Ata ve dede mezarlarının olduğu memleketlere Sıla'yı Rahim yapılıp ziyaret edilmeli mezarlar bakımlı hale getirilmeli. 

BABALARIN KIYMETİ
Babaların kıymeti baba olunca anlaşılır. 12 yaşında yatılı okumak üzere köyden ayrılmama rağmen, babamla sayısız hatıralarım var. Rahmetli halamla beni katıra yükledikleri yatakla okumaya götürmesi üzerinden tam 50 yıl geçse de, dün gibi hatırlıyorum. Odun keserken başımın Yarılmasında kucağına alıp saatlerce yürüyerek sağlık merkezine götürmesi baba şefkat ve sevgisiydi. 
Babamla yaylaya giderken, yol arkadaşlarından ayrılırken arkadaşlık hakkını helal edin diye helallik istemesi gözümün önünde. Zamanı hiç boşa geçirmeden, sürekli çalışmak ve üretme isteğini babamdan miras aldım. Gözünün birisi çiçek hastalığından, ama olmasına, Üstelik babası birinci dünya harbine giderken anne karnında şehit yetimi olarak dünyaya gelmesine rağmen, 8 çocuğunu okutup meslek sahibi yapmış, fedakarlık timsali bir isimdi merhum babam Kandazoğlu Mustafa… 
3 Ocak 2009 tarihinde 98 yaşında ebediyete uğurladığımız merhum babamın Gazetemizi yayınlamaya başladığımız 1985 yılında bana yaptığı nasihat ve vasiyetini sizlerle paylaşmak istiyorum. Genç gazeteci İsmail'e baba tarafından yapılan vasiyet:
“....oğlum gazeteci oldun, sana vasiyetimdir. Sakın yıkıcı olma, yapıcı ol.
Allah seni yıkıcı değil yapıcı yapsın....”Babamın bu vasiyeti Halen kulaklarımda çınlıyor. Bu vasiyetle tüm babaların yılın 365 gününü kutluyorum. Ahirete intikal edenleri rahmetle anıyor, ruhlarına hep birlikte bir Fatiha okuyalım. El Fatiha


banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981