Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı bünyesinde ki TBMM Sanayi Komisyonu’nun  Kocaeli’nin Gebze ilçesi gezisi gerçekten Türk sanayinin geleceği açısından önemliydi. Ama bunu daha da önemli kılan yerli otomobille ilgili TÜBİTAK’da ki değerlendirme ve açıklamalardı. Önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk özlü, ardından TBMM Sanayi Komisyonu üyelerinin Gebze’ye gelişini yakından takip etmeye çalıştım. Sanayi Komisyonunda Kocaeli Milletvekillileri sayın Zeki Aygün ve sayın Tahsin Tarhan’ın olması önemli bir durum. Gerçekten bölgemiz, Türkiye’nin Bilim, Teknoloji ve Sanayi tarihinde çok önemli yer tutuyor. Sanayi kuruluşları, Ar-Ge merkezleri, OSB’ler, Türkiye ve Kocaeli Bölgesi sanayisine adeta yön veriyor. Yerli otomobille ilgili işin en sevindirici tarafı, son viraja girilip önemli gelişmeler yaşanması.


YERLİ OTOMOBİLDE ÖNEMLİ GELİŞME

Yerli otomobil üretimi için son viraja girildi. Kale, Karsan, Fiba, Sanko, Koç, Vestel, BMC gibi Türkiye'nin önde gelen gruplarıyla görüşmeler yapılırken gözler üretimi yapacak grubu açıklayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'de otomotiv sektörünün ciddi bir altyapısı bulunduğunu belirterek, "Kamunun öncülüğünde Türkiye'ye ait olacak güçlü bir otomotiv markası oluşturacağız" dedi. Bakan Özlü, kamu kurumlarının da yerli otomobil kullanacağını belirterek, yaygınlaşması için tüm olanakları seferber edecekleri mesajını verdi.


HER ALANDA DESTEK VAR

2020'den önce Türkiye ve dünya yollarında bir yerli otomobil markasını görmek için çalışılıyor" vurgusu yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, yerli otomobil çalışmalarına ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta, dünyada tutunacak bir otomobil yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Yerli otomobilin pazara güçlü bir giriş yapması için verilecek teşvikler de netleşmeye başladı. Devletin hisse sahibi olacağı proje kapsamında ilk tasarım masraflarını kamunun üstlenmesi bekleniyor. Başta taksiciler olmak üzere tercihini yerli otomobilden yana kullananlar için kredi desteği başta olmak üzere farklı teşvikler devreye girecek. Örneğin taksisini yerli ile değiştiren esnaf düşük faizli kredi kullanabilecek. Kamu kurumları da yerli otomobil kullanacak.


KÜRESEL PAZARA HİTAP EDECEK

Kamunun desteği, özel sektörün öncülüğünde küresel pazarlara hitap edecek yerli bir otomobil markası oluşturmayı önemsediklerini vurgulayan Bakan Özlü, "Ülkemizde üretilecek ve buna ilaveten fikri ve sınai mülkiyet hakları da Türkiye'ye ait olacak güçlü bir otomotiv markası oluşturma kararlılığındayız" değerlendirmesini yaptı. Sektördeki yapısal dönüşüme dikkat çeken Özlü, "Şimdiki dönüşümde içten yanmalı motorlu araçlardan hibrit, elektrikli ve hatta otonom araçlara doğru güçlü bir yönelim ve strateji değişikliği mevcut. Otomotiv sektörümüz birçok göstergeye göre imalat sanayisinde ilk sırada yer alıyor"dedi.


YERLİ OTOMOBİLE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Yerli otomobil Türkiye’nin en önemli vizyon projelerinden. Bu köşeden sık sık yerli otomobille ilgili gelişmeleri aktarıyor ve devletimize bu konuda destek verilmesi çağırısında bulunuyorum. Eski bakanlar Nihat Ergün ve Fikri Işık Bey'in dönemlerinde temelleri atılan ve bir babayiğide ihtiyaç duyulan Yerli otomobil için süreç çok önemli bir noktaya geldi. Bu zamana kadar Yerli otomobille ilgili yazdığımız yazılardan bir derlemeyi sizinle paylaşıyorum:

 

http://www.belgeselyayincilik.com/yerli-otomobil-ve-cocukluk-hatiralarim-2

http://www.belgeselyayincilik.com/yerli-otomobil-turkiyenin-serefidir

http://www.belgeselyayincilik.com/yerli-otomobile-destek-kampanyasi-baslatmaliyiz

http://www.belgeselyayincilik.com/altintas-oncu-oldu-baska-babayigit-yok-mu

  Sonuç olarak Yerli otomobille ilgili gelişmenin olduğunu öğrenmek gerçekten bizleri mutlu etti. Hayal olmaktan çıkan yerli otomobil, 2020 yılında önce yollarda olacak. Yerli otomobille ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor ve inşallah kısa sürede yerli otomobil üretimine geçeceğiz.  

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981