Kurtuluş savaşından sonra kurulacak yeni devlet modelinin Cumhuriyet olacağı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilanı olan 29 Ekim 1923 tarihinden 10 Ay önce, 16 Ocak 1923’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kocaeli’nde İlan edildi.

Bu tarih her yıl Kocaeli’nde Basın Onur Günü olarak kutlanmakta. İlgili ve yetkililer Mesajlar yayınlamakta, toplantılar düzenlemekte.

Mustafa Kemal Atatürk 16 Ocak 1923’de Kocaeli İzmit’de Sultan Abdülaziz’in Av Köşkü olarak bilinen Kasrı Hümayu’nda bir basın toplantısı düzenleyerek, Yeni kurtulacak devlet modelinin Cumhuriyet olacağını, O dönemin önemli gazetecilerinin katıldığı ve basın tarihine İzmit Basın toplantısı olarak geçen basın toplantısını düzenleyerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile ilgili çok önemli bilgiler verdi. 6 saat süren basın toplantısı tutanakları daha sonra yayınlandı.

AVRASYA GAZETECİLER DERNEĞİ’NDEN SERGİ

İlim, Kültür ve Tarih Araştırmaları Merkezi İKTAV, Belgesel Yayıncılık, Devri Alem Belgesel TV www.devrialem.tv programı ve www.gebzegazetesi.com arşivlerinde yer alan, Basın tarihimize ışık tutan Gazetelerle Kocaeli Kitaplarının yer aldığı sergi açtık.

Avrasya Gazete Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği www.agrt.net kültür hizmeti olarak, İKTAV Belgesel Yayıncılığın Gebze Tatlıkuyu mahallesindeki Kültür İl müdürlüğüne kayıtlı özel Araştırma Kütüphanesinde açılan sergi tarihçi yazar sanatçı ve kültür adamlarından ilgi gördü.

KOCAELi’NİN GURUR GÜNÜ

16 Ocak Basın Onur günü, sadece Kocaeli için değil, Türk Basını için de önemli bir tarih olduğunu bir çok kez bu köşeden dile getirdim. Bizde meslekte 44 yılı geride bırakan bir gazeteci ve Belgeselci olarak Onur günü etkinliklerini takip ettik. Düzenlenen Organizasyonlarda emeği geçen Başta Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti başkanı Mesut Çatak, Başkan Yardımcısı olan  kardeşim Yunus Kahraman olmak üzere tüm ekibini tebrik ediyor ve 16 Ocak’ın öneminin her yıl daha da gelişerek anlaşılmasını temenni ediyorum. Cumhuriyetimizin Kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ömrü hayatında düzenlediği tek basın toplantısı olan 16 Ocak 1923 Kasr-ı Hümayun buluşması Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir tarihtir. Ülke çapında 16 Ocak kutlamalarını daha da yaygınlaştırmak için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız.

GAZETECİLİK ANILARIM

Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer. Kısa bir değerlendirme yaparak, tarihi geçmişe yolculuk yapmak istedim. Gazetecilik mesleğinde İlk kez kalemi elime 1975 yılında Trabzon'da okurken almış, Ufuk Gazetesi’nde Trabzon tarihi ile ilgili deneme yazmış, hafta sonları haftalık Ufuk Gazetesi satarak harçlığımı çıkarmıştım.

Vatani görevimi yaparken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın İstanbul Çubuklu’daki seyir Hidrografi Dairesi başkanlığı basın merkezinde görevliyken ulusal basınla tanışıp denizcilik tarihi ile ilgili yazılar yazmıştım.

1982 yılında Gebze'ye yerleşip TRT Anadolu Ajansı başta olmak üzere bir çok basın yayın kuruluşunun temsilcilik ve muhabirliğini yapıp, Uyanış Gazetesi’nde makale yazmaya başladım.

1985 yılında Gebze Gazetesini kurup, İzmit Hürsöz gazetesinde bastırmaya başladım.

1987 yılında Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucu üyeleri arasında yer aldım. Merkezi Ankara'da bulunan Anadolu Basın Birliğine üye oldum.

1987 yılında Gebze'de gazete matbaa tesislerini kurarak çalışmaya devam ettim.

1989 yılında Merkezi İstanbul'da olan Türkiye Gazeteciler cemiyetine üye oldum.

1990 yılında Merhum Turgut Özal'ın elinden Anadolu basını birincilik ödülü aldım, Gebze Gazetesi’ni günlük yayınlamaya başladım, TRT ve özel TV’lerde programlar hazırlamaya başladım.

1993 yılında Gebze'nin ilk özel Radyosu Gebze fm’i kurdum.

1993 yılında Gazeteci ve Belgeselci olarak yurtdışına çıkmaya başladım. Bu güne kadar bir çok dünya ülkesinde belgesel çekip araştırma yaptım.

1995 yılında bir gurup arkadaşla Anadolu Yayıncılar Birliği’ni kurdum, 1997 yılında Türkiye Gazeteciler Federasyonu kurucuları arasında yer aldım. 1998 Yılında Devri Alem Belgesel TV programlarına çekerek, Meltem TV, TV 5, Bengütürk TV ve TGRT Belgesel TV kanalı başta olmak üzere ulusal ve bölgesel TV kanallarında 80’e Yakın ülkede çektiğim belgeseli hazırlayıp sunmaya devam ediyorum.

2014 yılında Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu kurucuları arasında yer alarak, Türk Dünyası Gazeteciler şuraları ve Türk dünyası belgesel filim festivali düzenleme ve yürütme kurulu üyesi olarak görev yapmaktayım.

Yıl 2019 ve  halen çalışıyor, çalışmaya devam ediyorum. Çalışan gazeteci olarak 43 yıldır yorulmadan bıkmadan ve usanmadan www.gebzegazetesi.com başta olmak üzere bir çok sayfa da Bu sayfalarda da göreceğiniz gibi bıkmadan, usanmadan, araştırmacı gazeteci ve belgesel yönetmeni olarak 59 yaşında, 28’lik delikanlı gibi heyecanla çalışmaya devam ediyorum. Aynı zamanda AGRT genel başkanı olarak basın mesleğine katkı sunuyorum.
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981