GEBZE Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ü ziyaret ederek, Hereke İpek Halı panelimize davet ettik. Gebze’nin yeni Şehri emini, yani Belediye Başkanı sayın Zinnur Büyükgöz’ü makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, Çiçek getirme yerine Gebze ile ilgili yayımladığınız kitap hediye ettik. Kitaplar arasında merhum belediye başkanlarından Ahmet Penbegüllü döneminde Prof. Dr. Gülfettin Çelik’e hazırlatılan ve Zinnur beyinde Başkan Yardımcısı olduğu İbrahim Pehlivan döneminde bizim tarafımızdan grafik tasarımı yapılarak www. gebzegazetesi.com matbaasında basılan 2 ciltlik Gebze Tarihi Kitabı da bulunuyor.

BELEDİYE BAŞKANI’NA ÇİÇEK YERİNE KİTAPLI ZİYARET

Ziyaret sırasında Gebze üzerine Zinnur beyle sohbet edip Perşembe günü Çolakoğlu Kız Meslek Lisesi’nin ev sahipliğinde düzenlediğimiz Türk El sanatlarında dünya markası Hereke İpek halısı ile ilgili düzenlediğimiz panele davet ettik. Türkiye’nin dünyada uluslararası markası olarak tanınan ve bir zamanlar Gebze Bölgesi ve köylerde, her evde birer halı tezgahı bulunuyor. Dokunan İpek Halılar her Cumartesi Gebze’ye bağlı Hereke’de dünyanın bir çok ülkesinden gelen turistlere satılıyordu. Tansu Çiller döneminde İpek halı üzerindeki devlet koruması olan İpek halı ithalatından gümrük vergisinin kaldırılması ile İpek Halıcılık tümü ile öldü. Bir çok Herekeli İpek Halı tüccarı Çin’den ucuz ve kalitesiz İpek Halı getirip, Hereke halısı diye turistlere satmaları yüzünden Hereke’de halıcılık bitti. İpek Halı ile ilgili yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projemizle ilgili ayrıntılı bilgiyi www. herekeipekhali.com dan alabilir görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

ORMANCILIK TEŞKİLATI 180 YAŞINDA

Anadolu’nu Yeşil Örtüsü Ormanlarımızı Koruyalım. Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyetine devletimizin önemli kurumlarından birisi de Ormancılık teşkilatı. Tanzimat fermanından sonda 1839 yılında kurulan Ormancılık teşkilatı, çok önemli görevler yaptı. Ormancılık Teşkilatımızın 180. Kuruluş yılı ile ilgili İlim Kültür Tarih Araştırmaları Merkezi İktav Belgesel Yayıncılık www. iktav.com olarak arşiv Araştırmaları ve Belgesel çekimlerimiz devam ediyor. Ormancılık Teşkilatımızın 180. Kuruluş Yılı ile ilgili Devri Alem Belgesel TV programı www. devrialem.tv olarak hazırladığımız Geçmişten Günümüze Ormancılık Teşkilatı belgesel tanıtım sinevizyonunu sizlerle paylaşıyor görüş Öneri ve yorumlarınızı bekliyoruz https://youtu.be/_JSqdFrssSU Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 180. Kuruluş yılı tanıtım sinevizyonun ormancılık teşkilatımızın geçmişine ışık tutuyor. Sizlerde https://m.youtube.com/watch?v=h6s8x8FFnDs adresinden sinevizyonu izleyebilirsiniz.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981