banner1001

Gebze Yörük Türkmen Derneği ve Sığırlık Yörükleri’ni Koruma Platformu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret ederek, Gebze Sığırlık Merası Tarihi Yörük obasının korunup, kültür tarihimize kazandırılması ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verip, Ocak ayında Gebze’de düzenlenecek Yörük Türkmen toyu ve festivali ile ilgili etkinlikleri hakkında görüş ve önerilerinizi sunduk.

İKTAV Belgesel Yayıncılık tarafından hazırlanan ve Avrasya Gazeteciler Derneği www.agrt.net tarafında bir çok TV kanalına Kültür hizmeti olarak gönderilen “Kaybolan değerimiz, Yörük kültürü” belgeselimiz hakkına başkan İbrahim Bey’e bilgi verip, önerilerini aldık. Sizler de  https://youtu.be/tOIdHf2dRrs adresinden bu belgeseli izleyebilirsiniz. Öte yandan  Gebze Sığırlık Merası Yörükleri ile ilgili www.yorukkulturu.com Web sayfamızı inceleyerek Görüş ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

GEBZE SIĞIRLIK MERASI YÖRÜKLERİ

Gebze’nin Denizli köyünde bulunan Sığırlık Merası, yaklaşık 550 yıldır Yörüklerin yaşadığı önemli bir bölge. Eşsiz güzelliği ve tarihi kimliğiyle, Sığırlık Merası kültürü yaşatılması gerektiğine inanıyorum.

Adı bizzat Fatih Sultan Mehmed Han tarafından konan Gebze’nin Sığırlık merasından Fatih Sultan Mehmet tarafından yerleştirilen Yörükler mevcudiyetlerini halen korumaktalar. Ancak son 35 yılda yaz/kış sığırlık merasında çadırlarda yaşayan Yörükler gerek Orman bakanlığı ve gerekse bölgenin bir kısmının askeri alan ilan edilmesi yüzünden bölgeden uzaklaştırılmıştı. Devri Alem belgesel program ekibi olarak bölgeye dönemin Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu davet etmiş ve sorunlara çözüm aramıştık. O gün yaptığımız çalışmalar sayın Hüseyin Aksoy’un Valiliğinde sonuç verdi yerlerinden atılmayla karşı karşıya kalan Yörükler tapularına kavuştu. Fatih’in emaneti Yörüklerimize sahip çıkarken, onlar için elimizden gelen gayreti gösterelim.

SON YÖRÜK OBASI SIĞIRLIK MERASI BELGESELİ’Nİ İZLEDİNİZ Mİ?

Yaklaşık 40 yıl önce ilk kez gidip gördüğüm, haber ve yazılarımızla her zaman sesini duyurmaya çalıştığımız Denizli Köyü’nde ki Sığırlık Merası’nı 7 yıl önce yaptığımız araştırmalarla bir belgesel haline getirmiştik. Hazırladığımız belgeseli sizler de https://www.youtube.com/watch?v=KRONDTv3kq0 adresinden izleyebilirsiniz.

BAŞ SAĞLIĞI VE TAZİYE

Dünya hani, ömür fani. Hayat çok kısa ve zaman farkında olmadan geçiyor. Perşembe günü akşam saatlerinde acı bir haberle üzüldük. Uzun yıllar AK Parti Çayırova İlçe Başkanlığı’nı yapan, dünürüm Nazi Özmen’in Babası Sefer Özmen, önceki gün ne yazık ki hayatını kaybetti. 78 yaşındaki Sefer Özmen bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Vefat haberini aldığımda çok üzüldüm.  Dün sabah Sefer Özmen’in cenazesi evinin önünden helallik alınarak, memleketi Sinop’a gönderildi. Helallik alımına Çayırova belediye Başkanı Şevki Demirci, AK Parti ilçe Başkan Vekili Ekrem Karahan, Çayırova eski Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Ziyaettin Akbaş da gelerek taziyelerini sundular. Merhum Sefer Özmen’e Allah’tan rahmet dilerken, Nazmi beyin şahsında tüm Aile efradına baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Sizleri de Sefer Özmen için bir Fatiha okumaya davet ediyorum.

GAZETECİLERİN SEÇİMİ

Türkiye yerel seçim süreci sathı mahallinde. Bugünde bir seçim var, ancak bu farklı bir seçim. Siyasi partilerin değil biz gazetecilerin seçimi. Kuruluşuna Genel Sekreter olarak yer aldığımız, bizlerinde üzerinde emeği olan ve bin bir mücadeleyle kurduğumuz Kocaeli gazeteciler Cemiyeti bugün Olağanüstü kongreye gidiyor. Geçtiğimiz yıl yapılan kongre sonrası, Cemiyet çeşitli tartışmaların odağında olmuş ve imza toplanarak seçim kararı alınmıştı. Bugün yapılacak seçimde iki liste yarışacak. Öncelikle sonuçların Kocaeli ve meslektaşlarımız için hayırlar getirmesini diliyorum. Bununla beraber Cemiyetin seçim sonrası tartışmalardan uzak, hizmetleriyle anıldığı, meslektaşlarının ve üyelerinin her sorununa çözüm bulabilen bir yapıya kavuşmasını arzu ediyorum.  Her iki listeye de başarılar diliyorum.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934