Şu anda bu yazıyı yazarken bile tam olarak ölü sayısını bilmediğim hain bir saldırının acısıyla -ne kadar becerilir- bilmem ama hayatımıza devam ediyoruz. Son zamanlarda o kadar çok “acı haberi” verdi ki bu ülke medyası “Bu son olsun” demek bile artık kimselere inandırıcı gelmiyor. Acı bir pazartesi sabahında Ankara’daki kalleş saldırı nedeniyle insanın ne yazası ne de konuşası var. Sözün bittiği yer diye bir yer olmalı ve hepimiz milletçe ordayız.
**
Saldırıdan bir akşam önce Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde düzenlenen Zakkum konseri gibi olsa mesela hayat, herkesin hep beraber şarkılar söylediği, beraber oturduğu, yan yana yer aldığı, şarkılara inandığı bir hayat olsa. Başarılı müzik grubu konsere gelen herkese keyifli bir akşam yaşatmakla kalmadı, hepimizi bu kötü günlerin atmosferinden biraz da olsa uzaklaştırmayı başardı. Canlı performanslarıyla herkesten tam not aldı.
**
Grubun Gökyüzü’nde adlı şarkısını söylemeden önce şarkıyı şehit askerlerimize adaması hepimizi duygulandırırken özellikle Acıta Acıta ve Anason isimli şarkıları salondan büyük alkış aldı. Yeni albümünü kısa bir süre sonra çıkarmayı planlayan Zakkum dilerim yakın bir zaman sonra yeniden bizlerle birlikte olur ve onları yeniden canlı olarak izleme fırsatına sahip oluruz. İnşallah bu kez “acı haberlerinin” olmadığı bir zamanda buluşuruz. 
**
Tüm şarkılarındaki performanslarıyla alkış alan Zakkum bana göre sahnede en çok “Ben Ne Yangınlar Gördüm” adlı şarkısıyla devleşti. Bence grubun en iyi şarkısı olan “Ben Ne Yangınlar Gördüm” bittikten sonra “keşke bir daha söyleseler” diye düşünmeden edemedi insan. Sözleri grubun davulcusu Cem Senyücel’e ait olan şarkı da tıpkı şu an içinde bulunduğumuz ruh hali gibi, ayrılık ve sonbahar dolu.
**
Kime inanır mı bilmem ama yine de artık kimselerin ölmediği, gazetelerde acı haberlerinin verilmediği bir dünya diliyorum. Bu yangınlar, bu ayrılıklar ve bu kayıplar bir daha yaşanmasın. Yangınlar demişken şöyle bitirelim;
“Ben ne yangınlar gördüm, 
Öylece bırak beni. 
Sen ateşten korkarsın, 
Kaç kurtar kendini. 
Ben ne yaralar aldım, 
Hiç biri öldürmedi. 
Sen de git, Unut beni.”
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Kübra tığ 13 ay önce

Ilk kim yazdığını yazsaydın bari

banner376

banner375

banner377

banner981