banner1006
    Gebze içinde Gebze diyeceğimiz Beylikbağı bölgesi 7 mahalleyi içine alan ve Gebze’nin üçte bir nüfusuna sahip. 
  Nasıl ki Gebze bölgesi, Kocaeli’nin diğer ilçelerinden geride ise Hürriyet, Mimar Sinan, Yavuz Selim, Cumhuriyet, Ulus, Ademyavuz  ve Beylikbağı mahallelerini kapsayan 7 mahalle Gebze’nin diğer bölgelerine göre eğitim, sağlık, imar ve diğer konularda geride kalmış tır.
  Bölgedeki sorunları içinden çıkılmaz hale getiren en büyük faktör ise imar ve plansız yapılaşma. Bölgenin içinden çıkılması zor sorunlarla boğuşmasının  en büyük suçlusu geçmişte görev yapan, siyasi hesap uğruna her şeye göz yuman, ufuksuz yöneticiler. Tabi ki geçmişe suçu yıkmak, bugünün yöneticilerine masum yapmıyor.
  Tüm imkânsızlıklara rağmen çözüm üretmek gerekiyor.
İmarı saymazsak bölgenin en büyük iki sorunu eğitim ve sağlık.
  Eğitim sorunu sağlıktan daha ileride. Vatandaşlar sağlık problemlerine her mahallerde var olan aile hekimliklerinde çözüm buluyor. Ciddi sağlık problemlerinde ise hastaneye gidiyorlar.
   Bölgenin eğitim sorunlarına hala çözüm bulunmuş değil. Tabi ki eğitimden kastımız İlköğretim değil, orta öğretim.
  Gebze’nin70-80 bin nüfusuna hitap eden bölgede sadece iki tane lise var. Fiziki şartların yetersiz ve öğretmen eksiğinin bulunduğu liselerde kaliteli eğitim yok. Hakeza ilk ve orta öğretimde de aynı sorunlar yaşanıyor. Sınıf başına düşen ortama öğrenci sayısı düşük olabilir ama eğitimde kalite olmadığı için başarı olmuyor. Ne kadar tecrübesiz yeni atanan eğitimciler varsa  Beylikbağı bölgesindeki okullarda. Bu yapıdan başarı beklemek mümkün değil? Zaten hiç olmadı ki. 
  Eğitimde sadece eksiklik bu mu? Tabi ki  hayır.  Beylikbağı bölgesinde bir meslek lisesinin olmaması ve bu zamana kadar yapılmaması çok büyük bir eksiklik. Tabi ki bu birazda  istemekle alakalı. Kızan kızsın darılan darılsın. 13 yıllık tek başına güçlü bir iktidar döneminde bu eksiklik giderilmediyse bunun suçu bölgeyi temsil eden pasif ve sırtı sıvazlandığında kuzu gibi olan siyasetçilerdir. Kusura bakmasınlar. 
  Onların yapamadıklarını muhtarlar yaptılar.
Ulus, Beylikbağı, Hürriyet, Yavuz Selim ve Mimar Sinan Mahalle muhtarlarının lise için verdiği mücadele sonuç verdi. Özellikle  Ulus Mahallesi Muhtarı Hüseyin Akın’ın bunda emeği büyük. Her şeyi göze alarak mücadele verdi Hüseyin Akın.   Geçtiğimiz günlerde Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun Gebze’de yaptığı toplantıda sözü verildi lisenin. Olay bu. Hüseyin Akın’ın öncüllüğünde ve diğer muhtarların birlikteliği söz verilen lise bölge için büyük bir hizmettir. Bu lise tamamlandığında birçok aile çocuklarını civar ilçelere göndermeyecek. Servis ve yol parasından kurtulacaklar. Üniversiteyi kazanamayan gençler iyi bir liseyi bitirdiği için meslek sahibi olacak ve kolay iş bulacaklar.
 Beylikbağı’nın en önemli meselesinden biri meslek lisesidir.
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
ilhan AVUTMAN 9 yıl önce

yazılacak çok konu var yazınızla alakalı ama yazmıyorum sevgili yahya bir konu hakkında yazıyorum 1200 kişi okuyacağı lisede bir eğitim öğretim yılında mahalleden dışarıya çıkan para 6.000.000 tl

Misafir Avatar
yasar 9 yıl önce

mükemmel bir yazı olmuş, elinize dilinize sağlık. gebze basını insanların böyle dili olmalı.

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934