banner1001
Devir kötü, devir karın ağrısı gibi.Bir yarışa kapıldık gidiyoruz.Herkes farkında gibi rahatsız gibi ama değil gibi de.Garip bir hal...
Evet bize ayette: “Haydi, hep hayırlara koşun, yarışın!” (Bakara Suresi 148. Ayet) denmişti
ama biz iyilik denilirken iyiliği bıraktık yarışa daldık.Yarış yetmedi o yarışlarımıza bir de gösteriş ekledik.İnsanlar artık reklamını yapmaktan işlerini yapamaz hale geldiler.Görüntüler full HD yani yüksek çözünürlükte, içerikler bomboş.Görüntü var hatta görüntüler ama kalite yok, verim yok.
Herkes işinin ehli, herkes biricik.
İşini iyi yapan zor bulunurdu şimdi işinde kötü olan yok.
Bir zamanlar işi gereği zihnen  yorulanlar ve bedenen yorulanlar vardı.
Şimdi zihnen ya da bedenen yorulanlar  bir de "mış" gibi yapanlar var.
Yediğimizi,içtiğimizi, giydiğimizi, gezdiğimizi, işimizi, evimizi derken göster göster doyamadık...Göster göster bitiremedik...
Düşünüyorum da herkes ne kadar mükemmel(!) Herkes her şey olmuş, ben hiçbir şey kalmışım.
Meğer ben ne kadar mükemmel ne kadar minnoş insanların devrine denk gelmişim.Büyük şans...
Fotoğraf karelerinde Adile Naşit gülüşü takınanlarla  normal hayatında bir selamı insanlara çok görenler aynı kişi ,kimsenin haberi yok.
Fotoğraf karelerinde saygıdan önünü ilikleyenlerle normalde kendisinden önce egosu ile muhattap olduklarımız aynı kişi, kimsenin haberi yok.
Fotoğraf karelerinde bir çocuğun başını okşayanlarla normalde kendisinden başkası için hiçbir zaman dertlenmemiş olanlar aynı kişi, kimsenin haberi yok.
Fotoğraf karelerinde 3D (doğru, dürüst, duyarlı) olanlar gerçek hayatta birer göz yanılmasından ibaret yine kimsenin haberi yok.
Samimiyet filtresi olsa keşke kaşımızı ,gözümüzü, manzaramızı değil kalbimizi ,ruhumuzu, niyetimizi güzelleştirirdik.
Fotoğraf estetiği bence de önemli ama hepimizin kamera arkası yani kalbi-ruhu, bir tuşla bir güncellemeyle hatta bizim kontrolümüz dışında yok olabilecek bir fotoğraf karesinden daha fazla özeni hak ediyor.
Kalbinize, ruhunuza özenli davranın.
Okur kalın.
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934