Son zamanlarda katıldığım tüm toplantı ve görüşmelerde ortak bir soru çıkıyor ortaya ve ardından da şartlanmış bir cümle. “Gebze’de kentlilik bilinci neden yok? Kesinlikle kentlilik bilinci oluşturulmalı”
Gebze’nin gerçekten buna ihtiyacı var mı? Ya da kentlilik bilinci denilen şey kesinlikle oluşturulmalı mı? 
Özellikle batıda bulunan şehirlerin ortak sorunudur bu ve ne hikmetse kimse bir çıkar yol bulamamış, kentlilik bilinci denilen şey bir türlü oluşturulamamıştır. Kocaeli’de bu illerin arasında yer alıyor.
Yaşadığımız şehrin gelişmesi, kalkınması ve yaşanılabilir bir yer olması için şüphesiz ki herkesin el birliği ile o kente bir değer katması ya da kentte mevcut olan değerleri sahiplenmesi gerekir. 
Türkiye’de hatırı sayılır bir dernek başkanı Kocaeli’de düzenlenen bir toplantıda; “Anibal’ın mezarı Avrupa’da olsa ziyaretçi rekoru kırardı” dedi. Kimse bu manası derin cümlenin ardını düşünmedi. Bizi biz yapan değerleri ön plana çıkartmak, birlik olmak, birlikte mücadele etmek değil mi kentlilik bilinci denilen şey?
Bakın, Gebze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdiresi İpek Çulha hanımefendi ‘İyilik festivali’ adında bir proje başlattı. Gebze’nin en ücra köşesinde yer alan bir insana dahi değer veren, onu benimseyen bir proje. Birçok kişi bu işin ucundan tuttu. Gebze’de birlik ve beraberlik havası oluştu. İpek hanımı bu proje için kutlamak gerek. Amma velakin bu birlikteliğin her platformda olması gerekmez mi? Siyasette, sporda, eğitimde, sağlıkta, teknoloji de ‘Gebze’ damgasını vurmak için çalışmanın kime ne zararı olur?
İşte bütün kilit nokta da bu. Gebze’nin birlikte hareket etmeye ve zaten zeminde bir marka olan ‘Gebze’ adını her alanda duyurmaya ihtiyacı var. Bunu başarmak içinde birisinin tıpkı İpek hanımın ‘İyilik Festivali’ projesinde yaptığı gibi ortaya çıkıp, “Haydi herkes bu işin bir kenarından tutsun. Tutsun ki Gebze kazansın” demesi gerekiyor.
Kısacası bu iş aslında zor bir iş değil. Ve bu iş tıpkı ‘İyilik Festivali’ gibi Gebze’nin kazançlı çıkacağı bir iş. Yukarı da bahsettiğim biri de aslında hepimiziz! 
URFALILAR BİR BAŞKA
Birlik demişken Urfalılara bir parantez açmadan yapamazdım. Kocaeli, Anadolu’nun her köşesinden göç almış bir yer. Ama nüfus dağılımına baktığınızda Kocaeli’de yaşayan Urfalı sayısının oldukça az olduğunu hemen görürsünüz.  İşte bu kadar az nüfusa sahip Urfalılar Gebze’de güzel bir çalışmaya imza atıyor.
Gebze’de dernek kuran Urfalılar her hafta o meşhur sıra gecesini düzenleyerek birlik ve beraberlik oluşturuyor. Hafta sonu Darıca’da uzun yıllar Milli Eğitim Müdürlüğü görevini hakkıyla yerine getiren, iyi de bir Urfa’lı olan Sayın Ali Öztosun’un daveti üzerine bizde Urfalıların düzenlediği geceye katıldık. 
Urfalıların, örfünü, âdetini, kültürünü ve yemeğini tanıtan güzel bir organizasyondu. Uzun zaman sonra ‘olması gereken dernek modeli’ örneğini bizlere gösterdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Derneklerin amacı yöresinin kültürünü, adetini, geleneğini yaşatmaktır. Bunu başardıkları için Gebze Urfalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni tebrik etmek gerek.
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981