Daha önceki köşe yazılarımda yetişkin sinemasının kültür-sanat programlarında yer almıyor olmasını eleştirmiş ve yerli yapımların izleyici karşısında olması gerektiğini belirtmiştim. Sinemanın olmadığı etkinlikler bana göre gerçeklikten uzak ve bir o kadar da zevksiz. Gebze Belediyesi geçen ay olduğu gibi bu ay da yetişkin sinemasına etkinlik programında yer vermeye devam ediyor. 
**
Mahsun Kırmızıgül’ün bu yıl çok konuşulan filmi “Mucize” 25-26 Nisan’da Gebze Kültür Merkezinde Gebzeli izleyicilerle buluşacak. Çift seans halinde ücretsiz olarak izlettirilecek olan yapım bence Gebze Belediyesinin özellikle film seçimlerinde şimdiye kadar tercih ettiği en iyi yapım. O nedenle film tercihini yapanları ciddi şekilde kutlamak lazım. 
**
Bundan sonraki aylarda da bu tip önemli yapımların bizlere ulaştırılmasını diliyorum. Sinemaseverlerin kaliteli yapımları izlemeye hakları var. Bir dönem o kadar fazla çocuk filmi izleyici karşısına çıktı ki yetişkin sinemasını unutur olduk. Geçen ay ve bu ay yeniden yetişkin sinemasına yer veriyor olmak etkinlikler adına bir artı. 
**
“İncir Reçeli 2”, “Pek Yakında” ve “Kış Uykusu” gibi ciddi gişe yapan ve artık vizyonda olmayan yerli yapımlar da gelecek aylardaki etkinliklerde düşünülebilir. Ayrıca bir ay içinde tek yerli yapım koymak yerine bu sayının arttırılması da göz önüne alınmalı. Gebze’de ciddi bir sinema izleyicisi var yeter ki film seçimleri yerinde ve isabetli yapılsın.
**
Kültür-Sanat etkinliklerinde bugüne dek tercih edilmiş en iyi film bence Mahsun Kırmızıgül imzalı “Mucize” oldu. Gebzeli sinemaseverler 25-26 Nisan’daki seanslara mutlaka giderek filmi izlemeli. Filmi vizyondayken izlememiş olanlar kesinlikle kaçırmasın, ben gibi daha önce izleyenler ise bir kez daha kendilerine bir iyilik yapıp yeniden filmin tadını çıkarabilirler. 





banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981