banner1001
Hepimizin ebe ve nineleri vardı. Nur yüzlü tonton dedelerimiz ve hayatımıza çeki düzen verdiğimiz  nasihatleri kulaklarımızda çınlıyor. Nine ve dedeleri unutmak mümkün mü. Onların şefkatli elleri ve   yılların  eskitemediği bilge kişilikleri  en önemlisi de  altın mesabesindeki nasihatleri ne güzeldi. Modern hayat nine ve  dedeleri torunlarından kopardı. Torunlar  nine ve dede şefkatlerinden yoksu yetişiyor. Torunlarını görmeyen  büyük anneler ve dedeler  köylerde ve ya  huzur evlerinde kendi kaderleri  ile baş başa. Bir uzman psikolog  torunlarından ayrı  yaşayan büyük anneler ve  dedelerin  erken yaşda bunadığını  açıklaması önemli. Çalışma bakanlığının torun bakan büyük annelere destek projesi bu sosyal sorunu’ da çözmeye yarayacak önemli bir adım.

Türkiye  işsizliği önlemek için geçekten çok önemli çalışmalar yapıyor. Devlet olarak ilan edilen ve  bizzat sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından  başlatılan  Milli istihdam seferberliği çerçevesinde   Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanı   Mehmet Müezzinoğlu   torunlarını bakan büyük annelere   destek verileceğini açıklamasından sonra  46 bin büyükanne’nin  başvuru yaptığını  açıkladı.
İşsizliği önleyecek ve genç annelerin iş hayatına daha verimli katkı  sunmasını sağlayacak  Bu proje çok önemli ancak çok hassas.  Hiç bir büyükannenin para aldığı için torun bakacağı akıllarından bile geçmiyor. Aslında bugün yüzbinlerce büyükanne, ebe ve nineler torunlarını seve seve bakıyor ve onlara  büyük anne  şefkati  veriyor.
Burada  devlet çok iyi denge kurmalı ve denetim mekanizmasını  çok iyi çalıştırmalı projenin başarılı olması için  önemli  çalışmalar yapmalı  hatta büyük annelerin çocuk bakımı ile ilgili  belediyeler ve halk eğitim merkezleri    kısa dönem kurslar düzenlemeli.

Çalışma ve sosyal güvenlik bakan sayın Müezzinoğlu’nun büyükanne projesi  başta olmak üzere  milli istihdam seferberliği  iş kur destekleri ve  iş hayatı    ile ilgili yaptığı çok önemli  açıklamaları bugün sizlerle paylaşıyorum.
   
BAKAN MÜEZZİNOĞLU : “BÜYÜKANNE PROJESİ İÇİN 46 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURU ALDIK”
46 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURU ALDIK, 11 BİN 200 BAŞVURUNUN ŞARTLARI UYGUN 

“Büyükanne projesinde bin başvuru için bir düşüncemiz varken şuanda elde edilen sayı, 46 binin üzerinde. Bunlarında 11 bin 200’ü kriterler uygun. Tabi protokoller imzalandı. Daha sonra bu kriterler daraltılacak mı, farklı bir düzenleme mi olacak? Şubat sonunda karar vereceğiz. Mart başı itibari ile bu projede startı vereceğiz” 

ÇALIŞMAK İSTİYORUM DİYEN HERKESE DESTEK
Bakan Müezzinoğlu, devletin, vergi yükünü karşılamak suretiyle işverene destek olacağını söyledi. Müezzinoğlu; “Bunun adı Süper İstihdam Teşvikidir. Bir buçuk milyon istihdama destek vereceğiz. Bunun dışında 500 bin işbaşı eğitim programımız var. Diyelim ki işveren üç aylık bir süre sonra işçiyi istihdam etmek isterse, sigorta primleri ve vergilerini biz üsteleneceğiz. Engellilerde ise bu entegrasyonu elli dört ay (4 yıl) biz üsteleneceğiz. Yani net ücreti işveren sağlarken brütü, biz karşılayacağız” dedi.
EMEKLİ PROMOSYONLARI İÇİN 16 BANKAYLA PROTOKOL İMZALANDI
Müezzinoğlu, emekli promosyonlarına da açıklık getirdi. “Biz emeklilerimiz ile bankalar arasında arabuluculuk yaptık. Bir anlamda da onların avukatlığını üstlendik. Buna göre, yaklaşık 11.500 milyon emeklimize; Mart, Nisan ve Mayıs ayında tamamı bitmiş bir şekilde yaklaşık 5 Milyarlık bir rakam ödenecek. Şuana kadar 16 bankayla protokol imzalandı. Bu emeklilerimizin maaş aldığı bankaların yüzde 99,5’ini karşılıyor. Bu durumda promosyonlar ödenecek, geri dönüş yok” açıklamasında bulundu.

TAŞERON SORUNU BU SENE ÇÖZÜLECEK 
Taşeron çalışanların sorunlarına da değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu;  “Devlette şuanda birçok alanda birbirinden ayrılmış sınıflarda çalışanlar var. Biz, taşeron veya sözleşmeli veya başka bir isimle çalışan tüm kesimlerin aynı çatı altında değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha sabır göstersinler, bu sene çözülecek” dedi. 

TORUNLARI BÜYÜKANNE ŞEFKATİNE  KAVUŞTURAN  ÇALIŞMA BAKANI’NA TEŞEKKÜR
Çalışma bakanlığının torun bakan büyükannelere destek projesi önemli bir sosyal sorunu’ da çözmeye yarayacak bir adım. Hepimizin ebe ve nineleri vardı. Nur yüzlü tonton dedelerimiz ve  hayatımıza çeki düzen verdiğimiz  nasihatleri kulaklarımızda çınlıyor. Hayat şartları ve ekonomik sorunlar nine ve  dedeleri torunlarından kopardı. Torunlar  nine ve dede şefkatlerinden yoksu yetişiyor . Torunlarını görmeyen büyükanneler ve dedeler  köylerde ve ya  huzur evlerinde kendi  kaderleri  ile baş başa. Çalışma bakanlığının torun bakan büyükannelere destek projesi her bakımdan çok önemli.  Çalışma bakanı sayın Mehmet Müezzinoğluna teşekkür ederek yazımı noktalıyorum.  
NOT:  www.gebzegazetesi.com ve  www.kocaeligebze.tv    de yayınlanmasını   istediğiniz  haberler ve Bu köşede yer almasını istediğiniz görüş, yorum  ve önerilerinizi (haber@gebzegazetesi.com)  gönderebilirsiniz.
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934