Yeni Atlas Okulu Öğrencilere Çanakkale Şehitleri konulu konferans düzenledi. Biz de düzenlenen konferans da konuşmacı olarak davet edildik ve öğrencilerimize Çanakkale Zaferi’nin önemini anlatmaya çalıştık. Konferans ve Belgesel sunumu yaparak şehitlerimize vefa borcumuzu ödemeye çalıştık.

Çanakkale Deniz Zaferlerinin yıl dönümü dolayısı ile Gebze Ticaret Odası Meclis salonunda düzenlediği anma toplantısında konuşma yaparak, Çanakkale zaferlerinden Sakarya Meydan muharebesini, bu iki önemli savaşının zaferler tarihimizdeki Yeri ve önemimi anlattım Sakarya Meydan Muharebesi fotoğraf Sergisi açtık.

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de bir konuşma yaparak odanın hizmetlerini anlattı.

Yeni Atlas Okulu kurucu Müdürü Fuat Akyel, okul olarak bu tür etkinliklere büyük önem verdiklerini açıklayarak öğrencileri Çanakkale şehitlikleri ziyarete götüreceklerini açıkladı şehitleri anma toplantısında Çanakkale Belgesel sinevizyon gösterimi gerçekleştirdik. Şehitler Mahşeri Çanakkale Belgeselimiz 20 Yıldır TV kanallarında yayınlanmaya devam ediyor.

www.devrialem.tv olarak 20 yıl önce hazırladığımız Şehitler Mahşeri Çanakkale Belgeselimizin lingini sizlerle paylaşıyor şehitlerimizi rahmet minnet ve Şükran’la anıyoruz

https://m.youtube.com/watch?v=XFDGrAhJFv8

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU’NUN VEDA TOPLANTISI

Dün sabah Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun düzenlediği veda toplantısını takip ettim. Belediyecilik de 30 yılı geride bırakan, son 15 yıl Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı olarak kentimize hizmet veren Başkan Karaosmanoğlu, Gebze basınından helallik aldı. Başkan kara0osmanoğlu, Gebze’de merhum Ahmet Penbegüllü’nün danışmanlığı yaptığı günlerden bugünlere Gebze’nin gelişimini ve siyasi sürecini duygu dolu sözlerle ifade ederken, kısa da olsa yatırımların değerlendirmesini yaptı. Başkan Karaosmanoğlu, ““15 yıl içerisinde çok güzel hizmetler ürettik. Gebze, daha yaşanabilir, daha sağlıklı bir hale geldi. Her geçen gün büyümesine rağmen, daha iyi bir Gebze oldu. Bu kentin çok iyi planlanması gerekir. Bugün, 15 yıl önceye kadar çok daha rahat bir Gebze var. Çok kavşak yaptık, yeni düzenlemeler hayata geçiriyoruz. Alt yapıdan, üst yapıya kadar hizmetler getirdik. Dilovası’nın 4 köyüne de doğalgazı ulaştırdık, bununlar beraber Yuvacık Barajı’nın suyu ile içme suyu kalitesini artırdık. Daha kaliteli hizmetler olacaktır. Gelecek olan arkadaşlarımıza güveniyorum. Tecrübemizden yaralanmak isteyenlere her zaman açığız.

METRO PROJESİ NE OLACAK?

15 yıldır bir TL borçlanma yapmadık. Önceki dönemden gelen borç vardı. Yuvacık Barajı’ndan dolayı Türkiye’nin en borçlu belediyesiyiz. Bunu da yapılandırdık, gelirlerimizden kesinti yaptık, önümüzdeki 24 yıl içinde bitecek. Büyükşehir iş yapacak durumdadır. Herhangi bir sıkıntısı yoktur Kocaeli’nin. Metro’ya gelince, başlayıp da bitirmediğimiz iş yok. Gecikme olur mu bilmiyorum. Erken de bitirilebilir, ülke şartlarından dolayı gecikme de yaşanabilir. Şu anda herhangi bir problem yok, Avansını ödedik. Ama mutlaka kredi alması gerekir. Çok sıkıntı yaşanırsa Ulaşım Bakanlığı devralır, bu çalışmanın bitmesi gerekir.

ANILARINI YAZACAK MI?

Başkan Karaosmanoğlu’na bu veda toplantısında anılarını yazıp yazmadığını sordum. Dile kolay, tam 30 yıl belediye başkanlığı. Bu nedenle Başkan Karaosmanoğlu’nun bırakacağı her bir hatıra büyük bir önem taşıyordu. Bu nedenle Başkan Karaosmanoğlu’na anılarını yazıp yazmadığını, tıpkı diğer Belediye Başkanlarına olduğu gibi sordum. Sayın başkan bu konuda da samimi ve içten cevap verdi. çalışmaktan ve hizmet üretmekten  anılarını yazmaktan vakit bulamadığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, günlük tutmadığını ancak ilerleyen günlerde bazılarını yazabileceğini de sinyallerini verdi. Akılda kalan bir çok anının olduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, bunlardan bir derleme yapabileceğini vurguladı. çocuklarının da bu konuda söylemlerini anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Çocuklarıma bazen bugünleri yazılı olarak bıraksam mı diye düşünürken, çocuklarımı gözümün önünde büyüdükleri için, senin hayatın başlı başına bir anı diyor bizim için.”

  Evet, Kocaeli’de bir devir 10 gün sonra bitiyor. Başkan Karaosmanoğlu acısıyla, tatlısıyla, kentimize 15 yıl hizmet etti. Her zaman vurguladığımız gibi önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakıp, eser ve hizmetlerle anılmaktır. Başkan Karaosmanoğlu ile takdiri, Kocaeli kamuoyu verecek, biz kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981