banner1001

Düşünmek ve yazmak ya da düşünmediğini zannedip öylece karalamak . Zümre telaşıyla gezinirken alfabenin baş ucunda zindanımızdan çıkartıp kellemizi şahit olmak hayatın sökük dikişine . Buyurun rutubetli gündüzlerin kalemle hemhal olup tasfiyesine buyurun ıztırap personasında açmaya tabutların çivisini .
Kutsal asalarımız bulunmasa da insanlık prestijimiz hâlâ dimdik ayakta .Sabahların tenhalığında kızılca ufuklar, akşamın loşluğundaysa hüzünlü lacivert. Beyaz karanlıklardan silkinirken yaşamak, gecenin kadife katranına boyanır sebepsiz aldanmak.
Adım adım tükenme arefesindeyken insanlık tüm coğrafyaların armonisi yalnızlık. Sıladan akıp giden menbaı kara gözlerle izliyor madenden gülümseyen çocuklar. Açmış karınları tokmuş kimin umurunda ölüp dururken akreple yelkovan , ölüp dururken solgun tende can.
Zahmet çekmek istemeyen gulyabaniler orduları marifet sayıp fırlatıyor devasa yangınları. İmha edilen sanki kuyudan çıkartılmış bir mal, oysa kırılıyor dalından körpecik fidanlar.
Hani gerçeğin arayışı hani kafeste alıkonulan kuşun çabalayan kanat çırpınışı. Statik dedikleri şey sadece fizikte mi okutulan bilmece ey misafir kaldır başını semaya yıldızlar inerken hece hece. Upuzun cümlelere değil kısacık hakikâte ihtiyacımız varken varlığın debelenen sürecinde bu gariplik de ne!
Tabelalar karışmış ruhlar tenden ayrılmış ama illaki hayat dedikleri kahraman nöbete kalmış. Bozulsun öyleyse rutinler bozulsun tersine akan turuncular . Toprak nefes almaya muhtaçken faniler yüreğinden süzülsün oksijen. Yönlerimizi doğruluğa döndür ey Yaradan!
Muhayyile gücümüz talip şimdi sıladan. Mektep aynı mektep muallim aynı muallim fakat artık talebe fukara özne.
Kırmızı sarı yeşil yanarken tek tek yolların kenarında , gerçeğin arayıcısı bir iki baş işte nihayet burada.
Rüzgâr essin çocuklar neşelensin ve toprağa kızıllıklar değil maviliklerden sıcacık sarılar düşsün. Niyetler çekilirken bozuk para kumbarasından delilikle dahilik treninden insin zaman.
Ne diyorduk azizim ömür zahmetinden geçerken , nasibimize gelsin bizim de o derin düşünceden!...

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934