banner1024

Gebze, adeta Türkiye’nin Bilim, Teknoloji, sanayi üssü. Yolların kavşak noktası, sadece Türkiye’den değil dünyanın bir çok ülkesinden insanlarına geldiği yer. Gebze Bölgesi’nde bir çok dünya ülkesinden sanayiciler, yatırım yaparak ekonomi ve istihdama katkıda bulunmakta.

   Gebze sadece sanayi kenti değil. Çağ açıp, çağ kapayan Fatih Sultan Mehmet Han’ın vefat ettiği yer. Dünyaca Ünlü, Kartacalı Komutan Anibal’ın anıt mezarının bulunduğu yer. İlk müzeci ve dünyanın tanıdığı ressam Osman Hamdi Bey’in müzesi ve mezarının da olduğu yer. Çoban Mustafa Paşa gibi, önemli bir devlet adamının vakıf kurup kültürümüze hizmet ettiği merkez. Türkiye’nin yedinci Tabiat parkı olan Ballıkayalar tabiat parkı Gebze’de bulunuyor.

   AK Parti Kuruluşu tarihi içinde Gebze çok önemli. AK Parti’nin ilk kuruluş toplantıları Gebze Eskihisar Otel Atabay’da yapılmış, Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan AK Parti lideri olarak ilk Kocaeli mitingini Gebze’de düzenlemiş. AK Parti’nin mitingine on binler katılmıştı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın Refah Partisi İstanbul İl başkanlığı dönemi ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı dahil Gebze ile yakından ilgilendiğini ve Gebze’ye yakın ilgi gösterdiğini iyi biliyoruz.

CUMHURBAŞKANIMIZ GEBZE’YE SAHİP ÇIKMALI

Bu köşeden zaman zaman Gebze’nin Kültür ve tarihi değerleriyle ilgili yazılar yazmaktayım. Bugün bu köşeden sayın Cumhurbaşkanımıza Mermerciler Fuar alanına kurban gidecek Ballıkayalar Tabiat parkı, rantçıların göz dikip ele geçirmeye çalıştığı Çayırova Hünkar Çayırı ile ilgili Gebze kamuoyunun isteklerini yazarak bir mektup halinde Cumhurbaşkanımıza iletmek istiyorum.

  Ballıkayalar Tabiat parkı gerçekten her bakımdan çok önemli. Tabiat parkı, sürekli üzerinde oyunlar oynandı. Depo ruhsatlı bir çok sanayi kuruluşu tabiat parkını tehdit etmeye başladı. Ama en büyük tehdirt ve tehlike Mermerciler Borsası ve Fuar alanı.

   Kuruluş süreci sürekli tartışma konusu olan daha önce Dilovası ve Tuzla’ya yapmak isteniyordu, dönemin Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar’ın sert tavır koymasıyla durduruldu. Ancak ne olduysa oldu. Ballıkaylar Tabiat parkı su havzasında bulunan hiç bir mermer yatağının bulunmadığı üstelik Gebze’nin tarihi Mollefanari ve Pelitli Köyü bölgesinde ki Orman ve hazineye ait yüzlerce dönüm yer üzerinde Mermerciler Fuarı ve Borasası kurma girişimi Gebze kamuoyunda büyük tepki çekmesine rağmen Gebze Belediye Meclisi’nde AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin oyuyla İmar değişikliği yapılarak Ballıkayalar Tabiat parkını yok edecek Fuarcılar alanına tahsis edildi. Önceki günde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir oldu bittiyle Büyükşehir Belediye Meclisi’nden Gebze Meclisinde evet diyen CHP’li meclis üyelerinin nasıl olduysa oldu hayır demelerine rağmen oy çokluğuyla Ballıkayalar Tabiat parkını yok edecek ve İdam fermanı olan İmar değişikliği yapılmış oldu. Bu konuda gazetemiz dün manşetten çok önemli haberler yer aldı.

CUMHURBAŞKANI VE ORMAN BAKANI OLAYA EL KOYMALI

Şimdi Gebze’yi yakından tanıyıp bilen, ilk mitingini Gebze’de düzenleyene sayın Cumhurbaşkanımız’dan Gebze kamuoyu  adına bir isteğimiz var. Ballıkayalar tabiat parkını yok edecek bu projeye el koymalı, bir heyet göndererek bölgede ciddi bir araştırma yaptırıp, Ballıkayalar tabiat parkını yok olmasının önüne geçilmelidir. Buradav arıca Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı sayın İbrahim Karaosmanoğlu’na da tarihi bir görev düşüyor. Balıkayalar tabiat parkı orman bakanlığı tarafından Büyükşehire devredilmiş durumda. Sayın Karaosmanoğlu, konuya bir daha geniş açıdan bakıp, Ballıkayalar Tabiat parkını yok edecek Mermerciler Fuarı olayının önüne geçmeli, Ballıkayalar Tabiat parkını gerçek anlamda kültür ve doğa turizmine kazandırmalıdır. Aynı şekilde Orman Bakanlığı ve DSİ Genel Müdürlüğü’nün de projeye karşı olduğunu biliyoruz. Sayın bakan Eroğlu’nun da bir heyet göndermesinin arzu ediyoruz.

ORMAN BAKANI DİL DERESİ İÇİN İSYAN ETMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda Kocaeli Valiliğinde basın toplantısı düzenleyen Orman ve Su İşleri bakanı sayın Veysel Eroğlu Ballıkayaların da bir anlamda devamı olan Dilderesi’nde ki çarpık yapılaşma, dere havzasının satışı, yerlerin Belediye tarafından sanayicilere satılmasına isyan etmiş ve su havzasında ki fabrikaların yıkılması için Devlet Su İşlerine talimat vermişti. Sayın Bakan’ın basın toplantısında Ballıkayalar konusunu gündeme getirmiş, Ballıkayalar’a sahip çıkmasını istemiştik. Bakan Eroğlu’nun talimatıyla Devlet Su İşlerinden bir heyet bölgede inceleme yapmıştı. Veysel Eroğlu’nun Ballıkayalar Parkı’nın devamı olan Dideresi ile ilgili yaptığı açıklamayı youtube üzerinden izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=j4QJVNzUTEE&t=33s

  Sonuç olarak Türkiye’nin 200tabiat parkı arasında yedinci sırada olan Ballıkayalar Tabiat parkını korumak, öncelikle Gebze ve Kocaeli kamuoyuna düşüyor. Ballıkayalar tabiat parkını koruyalım ve gelecek kuşaklara aktaralım.

 

 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981