Kentimizde kültür-sanat anlamında her şeyin dört dörtlük olduğunu elbette söyleyemeyiz. Gebze’nin potansiyelini yansıtmayan bir kültür-sanat dünyamız olduğu koca bir gerçek. Örneğin değişen ve gelişen Gebze’de ne yazık ki hala dergi satın almak için uğrayacağımız yer sayısı yok denecek kadar az, üstelik bu neden böyle anlaması da güç. 
**
Kent Meydanı ve çevresine dergi satan bayiler oluşturmak çok mu zor, sanırım olmadığına göre bir hayli zor(!) Üstelik kentimizde ciddi oranda genç nüfus mevcut, bu gençler takip etmek istedikleri dergileri okumak için şehir dışına mı gitmek zorunda? Pek çok gazete bayi olan kentimizde ne yazık ki aylık yayımlanan dergileri satan yer sayısı benim bildiğim bir tane.
**
Çağrı Kitabevi dışında koca Gebze’de aylık dergi satan yer yok. Durum böyle olunca “Gençleri kötü alışkanlıklardan koruyalım, kötü maddeler kullanmasınlar” söylemlerini sadece sıcak kültür merkezilerinde dinlemeye devam ederiz. Tanıdığım pek çok öğrenci takip etmek istedikleri aylık dergileri Gebze’de bulamamaktan ya da aranıp durmaktan şikâyetçiler. 
**
Kent Meydanı çevresine gazete ve özellikle aylık dergileri satan bir yer oluşturmak neden kimsenin aklına gelmez bilmiyorum. Koca Gebze’nin İlçe Halk Kütüphanesini apartman dairesi altına bırakanlar ve bunda herhangi bir üzüntü yaşamayanlar, Gebzelilerin ilgi duydukları aylık dergileri okuyamamalarını da pek tabi doğal karşılayacaklardır. 
**
Siyaset, bilim, sanat, spor, edebiyat ya da içeriği ne olursa olsun takip ettikleri dergileri bulmakta zorlanan ve bu anlamda İstanbul’un yolunu tutan Gebzeliler, en doğal hakları olan okuma alışkanlıklarını karşılama yolunda pek çok problem yaşıyorlar. Allahtan kentimiz her geçen gün gelişiyor(!) da o nedenle içimiz rahat. 
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981