banner1001

Değerli okurlarım bu haftaki yazım bir uyarı niteliği taşıyor.

Bildiğiniz üzere piyasalar 2018 yılının ilk yarısından itibaren ciddi bir girdaba girdi. Bundan en çokta emlak sektörü etkilendi. Faizlerin ani artışıyla birlikte kredi müşterisi piyasadan bir anda yok oldu.

Faiz oranlarını artıran en önemli sebep ise doların hızlı artışıydı. Bunun neticesinde emlak sektöründe alım satım işlemleri kredi müşterisi noktasında yavaşladı. Peşin alıcılar ise dip fiyatları görünce hemen harekete geçti ve gayrimenkul almaya başladı. Alanlar da her zaman olduğu gibi kârlı çıktı.

Gelinen noktada doların ateşi biraz düşmüş gibi görünse de uluslararası ekonomi uzmanları bu düşüşü suni görüyor. Yani dolar kuru tekrar hızlı bir yükselişe geçecek diyorlar. Bu da faizlerin tekrar artması demek.

Şu an kredi faizleri bir nebze olsun düşmüş durumda. Eğer gayrimenkul alma gibi bir niyetiniz varsa acele edin derim! Aksi takdirde bu oranları kısa ve orta vadede bulmanız imkansız hâle gelebilir. Haftaya yeni yazımızda görüşmek üzere iyi hafta sonları dilerim. Görüş ve önerileriniz için; info@expernet.com.tr

GEBZE EXPERNET GAYRİMENKUL’ÜN KATKILARIYLA...

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934