banner1001
DÜNYA:
ABD'li MÜSLÜMANLAR TRUMP'tan SAYGI BEKLİYOR

10 Kasım 2016 Perşembe 12:00


ABD'nin en büyük Müslüman sivil toplum kuruluşu Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), ülkenin yeni başkanı seçilen Donald Trump'ın, aralarında Müslümanların da olduğu tüm Amerikalıların haklarına saygı göstermesi çağrısında bulundu. 

ABD'de Müslümanları temsil eden en etkin kuruluş olan CAIR'ın başkent Washington'daki merkezinde 8 Kasım seçimlerinin sonuçlarına ilişkin basın toplantısı yapıldı. 

CAIR Direktörü Nihad Awad, toplantıda yaptığı konuşmada, seçimlerden zaferle çıkan Donald Trump'ı tebrik etti. 

Seçim kampanyası döneminde Trump'ın Müslümanlara yönelik tavrını hatırlatan Awad, yeni başkanın Müslümanlar dahil tüm Amerikalıların haklarına saygı göstermesini istedi. 

Awad, şunları söyledi: 

"Seçimi kimin kazandığına veya kaybettiğine bakılmaksızın, Amerikalı Müslümanlar burada olmaya devam edecek. Hiçbir yere gitmiyoruz, susturulup dışlanmayacağız. Amerikan Müslüman toplumu bağnazlıkla mücadeleye etmeye, kanunlara uymaya ve tüm Amerikalıların haklarını ve özgürlüklerini korumaya devam edecek. CAIR, milletimize kimin liderlik ettiğine bakmaksızın Müslüman toplumunun korkusuz ve ilkeli savunucu olmayı sürdürecek." 

Nihad Awad, ABD'de yaşayan ancak gelecek endişesi taşıyan Müslümanlara da seslendi. ABD'nin onların da memleketi olduğunu vurgulayan Awad, "Sizler de diğer tüm Amerikalılar gibi aynı hak ve sorumluluklara sahipsiniz." dedi. 

Ülkenin 45'inci başkanı seçilen Donald Trump, seçim kampanyası süresince birçok kez Müslümanları hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Müslümanların ABD'ye girişinin durdurulmasını isteyen Trump, ülkedeki camilerin de kapatılması çağrısı yapmıştı. 
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Kocaeli, Emitt Turizm Fuarı'nda parladı
Emitt Turizm Fuarına "Gözlerinize İnanacaksınız" markasıyla kurulan Kocaeli standında, şehrin turizm potansiyeli...

Haberi Oku