banner1001
DÜNYA:
Çin'den Trump'a Tek Çin uyarısı

12 Aralık 2016 Pazartesi 13:27




 Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, düzenlediği olağan basın toplantısında, Pekin yönetiminin Donald Trump'ın ifadelerinden ciddi şekilde endişe duyduğunu belirterek, Tek Çin Politikası'nın Çin-ABD ilişkilerinin temeli olduğuna dikkati çekti. 

Gıng, "ABD'nin yeni yönetimine Tayvan konusu ile alakalı hassasiyeti tam olarak anlamaları çağrısı yapıyoruz." diye konuştu. 

Çin medyasında çıkan haberlerde de Trump'ın sözlerine karşı Tek Çin Politikası'nın pazarlık konusu olmayacağı belirtildi. 

Çin Komünist Partisinin (ÇKP) resmi yayın organlarından Global Times gazetesinde yayınlanan makalede, Fox TV'deki röportajında yaptığı açıklamalar nedeniyle Cumhuriyetçi lider tecrübesizlikle itham edildi. 

"ABD'nin Tayvan üzerinde herhangi bir etkisi kalmayacak" 
Makalede, Tek Çin Politikası'nı anladığını, öte yandan bunun kendileri için bağlayıcı olmaması gerektiğini savunan Trump, her şeye fiyat koymakla suçlandı. 

Trump'ın bu politikadan vazgeçerek, Tayvan'ın bağımsızlığını desteklemesi halinde, Çin'den uluslararası arenada Washington yönetimine dost bir tavır sergilemesinin beklenmemesi gerektiği kaydedilen makalede, bu durumda Pekin yönetiminin adaya yönelik yeni politikalar benimseyeceğine ve ABD'nin Tayvan üzerinde herhangi bir etkisi kalmayacağına işaret edildi. 

Trump, Çin ile ticaret başta olmak üzere başka diğer konularda yeni anlaşma yapmadan Tek Çin Politikası'na bağlı kalmanın gerekliliğinin sorgulanmasını istemişti.
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Kocaeli, Emitt Turizm Fuarı'nda parladı
Emitt Turizm Fuarına "Gözlerinize İnanacaksınız" markasıyla kurulan Kocaeli standında, şehrin turizm potansiyeli...

Haberi Oku