banner1001
DÜNYA:
TRUMP'tan ORTADOĞU MESAJLARI

11 Kasım 2016 Cuma 16:42



 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen "Israel Today" gazetesine açıklamalarda bulunan ABD'deki başkanlık seçimini kazanan Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump, Filistin ile İsrail arasındaki barış görüşmelerinin uluslararası ara bulucular olmadan yapılmasına destek verdi. 

Trump, "Barış, tarafların kendi arasındaki görüşmelerle gerçekleşmeli, başkaları tarafından dayatılarak değil. İsrail ve Yahudi halkı bunu gerçekleştirecektir." ifadelerini kullandı. 

Hükümetinin adil ve kalıcı bir çözüm sağlanması için taraflara yardım etme noktasında önemli bir rol üstlenebileceğini dile getiren Trump, "Ben, İsrail'i ve halkını seviyorum ve saygı duyuyorum. İsrail ve ABD'nin ifade özgürlüğü, ibadet özgürlüğü ve tüm vatandaşlarına hayallerini gerçekleştirme fırsatı vermesi gibi birçok ortak değeri var." diye konuştu. 

İki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesini istediklerini vurgulayan Trump, "İyi biliyorum ki İsrail, Ortadoğu'daki tek demokrasi ve insan hakları savunucusu. İsrail çok sayıda insan için umut ışığını temsil etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Kocaeli, Emitt Turizm Fuarı'nda parladı
Emitt Turizm Fuarına "Gözlerinize İnanacaksınız" markasıyla kurulan Kocaeli standında, şehrin turizm potansiyeli...

Haberi Oku