banner1001
GÜNDEM:
Türk Kırtasiyecilerden Paperworld Çıkarması

14 Aralık 2018 Cuma 10:10

Dünyanın en büyük kağıt, kırtasiye ve ofis malzemeleri fuarı olarak kabul edilen Messe Frankfurt Paperworld için heyecanlı geri sayım başladı. Bu yıl 26-29 Ocak 2019 günleri arasında yapılacak fuar, vizyoner ofis ve kırtasiye trendlerine odaklanarak ‘Yeni bir salon’ konsepti ile ziyaretçilerini karşılayacak. Sektörün en önemli uluslararası organizasyonlarından biri olan bu fuara geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türk kırtasiyeciler çıkarma yapacak. 2018 yılında 44 Türk firması fuarda yerini alırken, bu yıl 34’ü Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) üyesi toplamda 52 Türk firması yeni ürünlerini tanıtacak.

 

15 MİLYON EURO İHRACAT YAPAN FİRMALAR VAR

Türk kırtasiye sektörünün tüm ekonomik sıkıntılara rağmen yeni teknolojilere yaptığı yatırımlar, kaliteli ve özgün tasarımlara verdiği önem sayesinde Avrupa’nın vazgeçilmezi haline geldiğini belirten TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil, “Türk kırtasiye sektörü gücünü 2018 fuarında göstermiş, 'İhracatta güçlüyüz' mesajı vermişti. Ülkemiz gerek coğrafi konum, gerek hızlı teslimat, güvenilir kalitede üretim, eğitimli çalışan ve modern tasarım hizmetleriyle öne çıkan ülkeler arasında. Başta Çin olmak üzere özellikle Uzakdoğulu üreticilerin yarattığı rekabete rağmen Türk firmaları fuara yoğun bir katılım göstermişti. Stantlarımız hiç boş kalmamış, ziyaretçi akınına uğramıştı. Bu yıl geçen yılı da geçeceğiz. Tam 52 Türk firması fuarda stant açarak ürünlerini tanıtacak” dedi. Türk firmalarının kırtasiye sektöründeki ana ürünlerin neredeyse tamamının imalatını yaparak dünya pazarına avantajlı fiyatlarla sunduğunu da anlatan Şendil, bugün kırtasiye bazında 15 milyon euro ihracat yapan firmalar olduğunun bilgisini verdi. 



PAZAR ODAKLI BAKIŞ AÇISI SUNULACAK

Yeni salon konsepti ile kırtasiye segmentinde geniş bir ürün yelpazesi sunan fuarda tebrik kartları, küçük deri ürünleri, aksesuarlar, peçeteler, masa dekorasyonu, parti ürünleri, lisanslar ve tasarımlar ile ambalaj ve kutlama ürünleri Salon 5.1 ve 6.1’den Hall 3.1’e taşınacak. Bu, ticari ziyaretçilerin aynı sergi salonunda kırtasiye ticareti için tüm yaşam tarzı ürünleri bulabileceği anlamına geliyor.

 

Amaçlarının ziyaretçilere fuardaki ürün yelpazesi hakkında daha geniş ve pazar odaklı bir bakış açısı sunmak olduğunu belirten Paperworld Direktörü Michael Reichhold, fuarın son yıllardaki şeffaf düzeninde başarılı bir grafik izlediklerini söyledi. Yeni katılımcılara daha fazla yer açmak istediklerini anlatan Reichhold, “Yeniden yapılanma, yeni fikirler için belirleyici olan ve değerli iş bağlantılarıyla sonuçlanan yeni perspektifler açıyor” dedi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

KEDFE iftarında kent protokolü buluştu
KEDFE tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘1001 Hatim Dua ve İftar Programı’ kent protokolünü bir...

Haberi Oku