banner1006
EĞİTİM:
70 bin kişi okur-yazar değil!

22 Şubat 2015 Pazar 12:50

 Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü F. Rasim Çelik, Kocaeli’nin eğitimiyle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Çelik yaptığı açıklamada; ‘Kocaeli’de okul öncesi, ilk okul, lise ve dengi okullarda toplam 349 bin öğrencimiz mevcuttur. Bununla birlikte 19 bin 215 öğretmenimizle eğitim öğretimi devam ediyoruz. Diğer illerle kıyasladığımızda derslik başına düşen öğrenci sayısı ve eğitmen sayısında diğer illere oranla iyi durumdayız. Başarı ortalamamız, Türkiye ortalamasında olması gerektiği yerdeyiz. Başarıyı nitelik ve nicelik olarak ayırmalıyız. Biz nitelikli eğitimi hedefliyoruz. Tüm kamu ve kuruluşları ve tüm Kocaeli’yle birlikte başarıya ulaşacağız. Eğitimde önemli olan bireylere ulaşabilmektir. Velilerimiz ile diyalog halinde olabilmek önemlidir’ dedi.

‘OSB’LERE MESLEK LİSESİ KURULUYOR’

Kocaeli’de ki OSB’lere meslek lisesi kurulmasıyla ilgili bir çalışma başlatıldığını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Çelik; ‘Kocaeli gerçekten Türkiye’nin önemli merkezlerinden bir tanesidir. Geçmişiyle bir köprü konumundadır. Tüm eğitim camiası olarak Kocaeli’nin tanıtılmasını destekliyoruz. Buradan velilerimize ve öğrencilerimize rahat olmalarını ve bizimle sürekli iletişim kurmalarını istiyorum. Bütün eğitim ordumuzla başarı için el birliği ile çok iyi yerlere geleceğimize inanıyoruz. Sayın Valimiz daha önce çalıştığı ilde uyguladığı projeydi. OSB içerisinde meslek liseleri kurarak, hangi dallarda elemana ihtiyaç varsa, o alanlarda yetiştirmek ve işe gider gibi okula gitmek gibi bir projemiz var. Bu projeyi Sayın Valimiz daha detaylı bir şekilde önümüzdeki süreçte açıklayacaktır’ dedi.

KOCAELİ’DE 70 BİN KİŞİ OKUMA YAZMA BİLMİYOR!

Kocaeli’de 70 bin civarında okuma-yazma bilmeyen vatandaşın olduğunu dile getiren Çelik; ‘Kocaeli’de 70 bine yakın kişinin okuma yazma bilmediklerini tespit ettiklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü F. Rasim Çelik; ‘Böyle bir çalışma yaparak Kocaeli’de okuma yazma bilmeyen kişileri tespit ettik. Kocaeli’de şuanda 70 bin civarında okuma yazma bilmeyen vatandaşımız mevcut. Biz okuma yazma bilmediğini tespit ettiğimiz 40 bin civarında kişiye ulaştık. Hepsine ulaşmaya çalışıyoruz. Kocaeli’de okuma yazma bilmeyen kimse kalmaması için bir proje geliştireceğiz’ dedi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Sınava Hazırlanan Öğrencilere Müjde
Kocaeli'de Bilgievleri, Akademi Liseler ve gençlik merkezlerinde sınava hazırlanan öğrenciler için "etüt-kütüphane"...

Haberi Oku