banner1006
EĞİTİM:
AFAD'dan 8 Eğitim!

25 Ocak 2017 Çarşamba 13:55

 İl AFAD Müdürlüğü, Afete Hazır Türkiye Projesinin bir gereği olarak afet eğitimi taleplerini karşılamak üzere çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son 1 aylık periyotta ikisi kamu kurumu, ikisi eğitim kurumu, dördü de firmalarda olmak üzere gerçekleştirilen 8 eğitimde 460 kişiye afet bilinci kazandırılmaya çalışıldı. Çayırova Alka Grup’da 127, Gebze İsuzu Otomotiv’de 46, Gebze Eczacıbaşı İlaç Sanyii’nde 82 ve Çayırova Tadım Gıda’da 8 çalışana temel afet bilinci, sivil savunma, arama kurtarma, ip ve düğüm eğitimleri verildi ve tahliye ve yangın tatbikatları yaptırıldı. Gebze Belediyesinde 44, Körfez Kıyı Emniyeti Müdürlüğünde 46, Karamürsel Gazanfer Bilge Öğrenci Yurdunda 28 personele temel afet bilinci eğitimleri verildi ve yangın tatbikatları yaptırıldı. Derince Sabancı ve Ortakları Anadolu Lisesinde de 95 öğrencinin katılımıyla afet bilinci eğitimi gerçekleştirildi.


EĞİTİM ALAN KİŞİ SAYISI 2016 DA 2,5 KAT ARTTI

Afet eğitimleriyle ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD Eğitim Şube Müdürü Selim Biçer, 2015 yılına göre afet bilinci eğitimlerini alan kişi sayısında 2,5 katlık bir artış yaşandığını, 8.800 olan kişi sayısının 21.000 e yükseldiğini, okullardan, kamu ve özel sektör kuruluşlarından yapılan eğitim taleplerinin karşılanmaya çalışıldığını ifade etti.
Biçer sözlerini şöyle noktaladı; “Afet bilincinin herkese ulaştırılması büyük önem taşımaktadır. Bu şuurla eğitimden geçen kişi sayısının artması için çaba gösteriyoruz. Doğru ve güncel afet bilgilerinin de önemli bir konu olduğunu düşünüyoruz. AFAD Başkanlığımıza bağlı AFADEM’de eğitim materyallerinin güncellendiğini öğrendik. Buradan, daha güncel sunu ve bilgilerle İlimizde afet eğitimlerinin artarak devam ettirileceği bilgisini verebilirim”
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Sınava Hazırlanan Öğrencilere Müjde
Kocaeli'de Bilgievleri, Akademi Liseler ve gençlik merkezlerinde sınava hazırlanan öğrenciler için "etüt-kütüphane"...

Haberi Oku