banner1001
EĞİTİM:
Cemil Meriç'te Okuma Yazma kursu

11 Eylül 2018 Salı 14:46

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 17-35 yaş aralığındaki hafif ve orta düzeydeki engelli öğrencilere eğitim veriyor. 85 öğrenciye eğitim verilen merkezde, birçok atölye ve etkinlikler gerçekleştiriliyor. Merkezde öğrencilere verilen önemli eğitimlerden birisi de, okuma yazma kursu. Okuma yazma kursları ile bireylerin toplumsal hayata katılımlarını ve uyumlarını kolaylaştırmak, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amaçlanıyor.

 

ÖĞRENCİ DÜZEYİNE GÖRE EĞİTİM VERİLİYOR

Merkezde okuma yazma kursunda öğrenciler kendi düzeylerine göre sınıflandırılıyor. Okuma yazma bilenler, okuması zayıf olanlar ve hiç okuma yazma bilmeyenler olarak ayrılıyor. Okuma yazma kursuyla öğrencilerin toplumsal hayata tutunmaları ve kendilerine olan güvenin arttırılması amaçlanıyor. Kitap okuma alışkanlığı ile de öğrenciler neden sonuç ilişkisi, hikâye ve zaman örgüsü kurabilme gibi yetenekler kazanıyor.

 

HEYECANLARI YÜZLERİNDEN OKUNUYOR

Kur ilk etapta okuma etkinliği ile başladı. Kitap okuma kursuna katılan öğrenciler her gün heyecanla okuma saatinin gelmesini bekliyor. Heyecanları yüzlerinden eksik olmayan öğrenciler arkadaşlarıyla birlikte yeni şeyler öğrenmenin sevincini yaşıyor.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

GTÜ, Antarktika Seferine Katıldı
GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, 8. Ulusal Antarktika...

Haberi Oku