EĞİTİM:
Dereceye giren öğrenciler   Umre' ile ödüllendirildi

24 Mayıs 2015 Pazar 13:44


 

**** Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 8. si düzenlenen  Ezberden Hadis Okuma Yarışması Osman Hamdi Bey Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Dereceye giren öğrenciler Umre ile ödüllendirildi

 

Yarışmaya; Gebze  Kaymakam Mehmet Arslan, Belediye Başkanı Adnan Köşker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, İlçe Müftüsü Şaban Apaydın, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve halkın katıldı.Okul Müdürü  Ethem Karaçoban yaptığı konuşmada,  bu yıl sekizincisini düzenledikleri yarışmanın hayırlı olmasını ifadeden sonra Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 1975-76 Eğitim-Öğretim yılında açıldığını önümüzdeki yıl geniş katılımlı bir kırkıncı yıl programı düzenlemeyi düşündüklerini, bunun için mezunlarından destek istediklerini dile getirdi. Karaçoban sözlerine şöyle devam etti; okulun akademik başarılarından bahsederken Türkiye çapında dereceler elde ettiklerini, bunun yanında mesleki alanda da hatırı sayılır başarıları bulunduğunu, 2011-2012 yılı hafızlık yarışmasında Türkiye dördüncüsü olduklarını, 2014-2015 yılında ise yine hafızlık ve güzel ezan okumada bölge üçüncüsü olduklarını söyledi. Okul müdürü son olarak önümüzdeki yıl için Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesini tercih eden öğrencilerden 450 ve üzeri puan alanlara öğlen yemeği, okul birincisi olup 450 ve üzeri puan sahiplerine ise öğlen yemeği yanında üniversite hayatı boyunca burs vereceklerini ifade etti. 

İŞTE DERECE GİREN ÖĞRENCİLER

Sunuculuğunu Hasan Yılmaz -Tahsin Şahin, jüri üyeliklerini, Metin Doğancı, Ali İkbal, Murteza Kotan ve Mahmut Karakış’ ın yaptığı ve nefeslerin tutulduğu yarışma sonunda, ilk altı, Merve Demirci (10/B), İlknur Afyon  (10/C), Elif Baş (10/B), Esmanur Alican (10/C), Tuba Altunbaş ( 10/C) ve Amir Mowafak (9/A) şeklinde sıralandı. ilk altıya giren öğrencilerin dışında finale kalan diğer öğrencilere ve final öncesi elenen tüm öğrencilere UMRE hediye edilmesiyle umre sayısı on beş oldu. Final öncesi elenen ve ama olan Derya Aydın adlı öğrencinin tüm hadisleri ezberlemesi ve sahnede ezberden hadis okuması büyük alkış alırken salonu göz yaşlarına boğdu. Program yarışmacılara ödüllerin sponsorlara ise plaket verilmesiyle sona erdi.  

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Bu Proje Geleceğin Hafızlarını Yetiştiriyor:...
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz: "Bu sistemi yürüten 177 okul bulunuyor, 20 bine yakın öğrencimizde...

Haberi Oku