EĞİTİM:
Dünyanın dili KO-MEK'te

21 Ekim 2018 Pazar 15:12

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, yabancı dil branşlarıyla vatandaşlara doğunun ve batının kapılarını aralıyor. KO-MEK’te, Arapçadan Çince’ye Korece’den Japoncaya kadar doğu ve uzak doğu dillerinde eğitim veriliyor. Bunun yanı sıra, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolcanın bağlı olduğu batı dilleri de KO-MEK’in lisan müfredatında yer alıyor.

KO-MEK LİSAN BRANŞLARIYLA EĞİTİME KATKI VERİYOR

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızla ilerlediği bir dönemde lisan bilmenin önemi tartışmasız olarak yerini koruyor. KO-MEK de bu önem çerçevesinde lisan branşlarına kurulduğu ilk günden itibaren ağırlık veriyor. Halk üniversitesi, vatandaşların ücretsiz olarak lisan öğrenebilmeleri için her yıl gelen talep doğrultusunda bu branşlarıyla eğitime katkı sunuyor.

DOĞU VE UZAK DOĞU LİSANLARI

Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Üniversitesi KO-MEK bu nedenle dünya dillerini eğitim şemsiyesine alarak, doğu, batı ve Slav dillerinde eğitim veriyor. Doğu dilleri arasında Arapça ve uzak doğu dilleri arasında yer alan, Korece, Japonca, Çince KO-MEK’in lisan portföyünde yer alıyor. Slav dilleri içinde yer alan Rusça ve Bulgarca da yine KO-MEK’in eğitim verdiği lisanlardan. Bunun yanı sıra Gürcüce ve Boşnakça da vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda lisan branşlarına dahil edildi.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Lisan eğitimi günümüzde özellik iş hayatında ve kariyer belirlemede büyük önem taşıyor. Bu alanda eğitim almak ise maliyet açısından vatandaşları oldukça düşündürüyor. KO-MEK bu konuda açtığı lisan branşlarıyla eğitim alanında fırsat eşitliğinin önünü açıyor. Zira lisans kurslarının diğer tüm kurslarda olduğu gibi ücretsiz olması, vatandaşlar için büyük önem taşıyor. Lisan derslerine, mühendisten tıp öğrencisine ve emeklilere kadar toplumun her kesiminden vatandaş ilgi gösteriyor.

BAŞVURU YAP, LİSAN ÖĞREN

Lisan branşlarından ücretsiz olarak yararlanmak ise oldukça kolay. Vatandaşlar,  diğer tüm branşlarda olduğu gibi, lisans branşlarını kayıtlarını KO-MEK’inwww.komek.org adresi üzerinden yapabilir.

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

New York'ta Düzenlenecek Matematik Yarışmasında...
Matematik tutkunu Hasan, uluslararası yarışmaya davet aldı

Haberi Oku