banner1024
EĞİTİM:
Gebze İMH'de Kur'an İkliminde Tefsir Dersleri başladı

23 Ekim 2018 Salı 15:11

Veli Karataş: Kur’an talebeliği Allah’ın bize lütfudur.

 Sedat Kotan hocanın oturum başkanlığında yapılan tefsir derslerine müzakereci olarak Eğitimci-İlahiyatçı Yazar Veli Karataş hoca ile Eğitimci-İlahiyatçı Ali Erol hoca katıldı.

BU DİNİ YAŞAMAK DAHA KOLAYDIR

Oturum başlangıcında Maide suresinin ilk iki ayetini müzakere eden Ali Erol, sunumuna Maide suresinin tanıtımıyla başladı. İslam’da haramların helallere göre daha az olduğunu belirten Ali Erol, “İslam’da yasaklar daha azdır. Bu dini yaşamak daha kolaydır. Geniş bir mubah alanı vardır. Helal alanı geniştir. Maide suresinin ilk iyi ayetleri vesilesiyle şu gerçeği önemle vurgulamak gerekir ki, din deyince sadece belli ritüeller akla geliyor. Namaz, hac, oruç gibi. Oysa bu ilk iki ayette görüyoruz ki, insanlarla yaptığımız akitlere, anlaşmalara, sözleşmelere bağlı kalmamız namaz, hac kadar önemlidir. Sözleşmeye uymamak içki içmek, kumar oynamak gibi haramdır” dedi.

KUR’AN TALEBELİĞİ ALLAH’IN BİZE LÜTFUDUR

Veli Karataş hoca da gerçekleştirdiği sunumda Kur’an’ın tamamlanmak üzere olduğu Medine döneminin sonlarında inen Maide suresinin hem ahlaki, hem de hukuki ilkelerin üzerinde duran bir sure olduğunu ifade etti. Veli Karataş, “Öncelikle bizler, hepimiz Kur’an talebesi olmalıyız. Kur’an talebeliği hepimize vazifedir. Kur’an’ı anlama ve yaşama çabası içerisinde olmak Allah’ın bize lütfudur. Maide suresi Kur’an’daki tüm konuların yer aldığı bir suredir. İnanç, ahlak, ekonomi, siyaset, hukuk, peygamberlik ve ahiret gibi Kur’an’da yer alan tüm bu konulara Maide suresinde temas edilir. İslam’da haramlar çok sınırlıdır. Maide suresinde de belirtildiği üzere helal haram sınırlarını koyan Allah’tır. Bize düşen uymaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Tüm Gebzelilere açık olarak gerçekleştirilen Kur’an İkliminde Müzakereler başlıklı tefsir dersleri her hafta Cuma günleri saat 20.00’da İnsan ve Medeniyet Hareketi merkezinde yapılıyor.

 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Geleceğin Kadın Şefleri Ustalık Belgelerini...
Başiskele Belediyesi tarafından hizmete açılan Pastacılık Akademisi’nde geleceğin kadın şefleri eğitimlerini...

Haberi Oku