banner1006
EĞİTİM:
Gebze'de ki okulları gezdi!

04 Aralık 2016 Pazar 16:07

Gebze’de ki dört okulu gezerek burada ki eğitim faaliyetlerinin son durumu ve okullarda ki sosyal donatıları yerinde gördü. Aynı zamanda “Evden okula, Haydi Anneler Spora” projesi kapsamında okullarda ki spor salonlarında da inceleme yapan Başkan Karaosmanoğlu,  “Ailelerimizin emaneti yavrularımızı geleceğe hep birlikte hazırlayacağız. Görevimiz sadece öğretmek değil, bilgi verirken çocuklarımızın karakter hamurunu oluşturmaktır” dedi.

“YAVRULARIMIZI EN GÜZEL DEĞERLERLE YETİŞTİRECEĞİZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İnönü Ortaokulu, Muzaffer Altıntaş İmam Hatip Ortaokulu, Mimar Sinan Ortaokulu ve Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’ni Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’le birlikte ziyaret etti. AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba’nın da eşlik ettiği incelemelerde Başkan Karaosmanoğlu, okullarda ki mevcut sosyal alanların son durumu hakkında okul müdürlerinden bilgi aldı. Özellikle öğrencilerin müzik, fen ve spor alanları konusunda gördüğü eksiklikleri gidermek için çalışma yapılması için talimat veren Başkan Karaosmanoğlu, öğretmenlerle olan birlikteliğinde, “Yavrularımıza kardeşliği, dostluğu, üretmeyi ve paylaşmayı en güzel değerleri sizlerle öğreteceğiz. Bizler bu güzel imkânlarla okumadık. Çocuklarımıza tablet veriyor, sanat atölyeleri ve fen bilimleri için laboratuvarlar kuruyoruz” ifadelerini kullandı.

FEN ATÖLYELERİNİN ÇOĞALTILMASI TALİMATINI VERDİ

Gebze Mimar Sinan Ortaokulu ziyaretinde öğrencilerin kendilerine sunduğu müzik ziyafetini dinleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Okul Müdürü Mevlüt Akyürek’ten okul hakkında detayı bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapan Fen atölyesinin tefrişatını gezen daha sonra müzik salonunda da incelemeler yapan Başkan Karaosmanoğlu, öğrenciler ve çevrede ki kadınların spor yapabilecekleri salon hakkında bilgi aldı. Hızlı bir şekilde spor salonun faaliyete geçirilmesi yapan Başkan Karaosmanoğlu, fen bilimleri atölyelerinin diğer okullarda kurulması içinde ayrı bir talimat verdi.

EN ÇOK PROJE ÜRETEN VE UYGULAYAN OKULLARA DESTEK

Gebze’nin pilot ilçe olmasının ardından “Evden okula, Haydi Anneler Spora” projesi için okullarda ki spor salonlarının yeniden düzenlenmesi veya alanları yeterli olan okullara kapalı spor salonun inşa edilmesi için hız verilen çalışmalar kapsamında Gebze’de ki okulları ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, aktif bir şekilde topluma faydalı projeler üreten okullara daha fazla destek vereceklerini ifade ederek, öğretmenlerle olan görüşmesinde şu ifadeleri kullandı, “Okullarımızı, öğretmenlerimizi ve çocuklarımızı çok seviyoruz. Görevimiz sadece öğretmek değildir. Gençlerimizi ve insanımızı fırsat buldukça mutlu edecek çalışmaları hep birlikte yapacağız. Karakterli, ülkesini, bayrağını ve insanını seven gençler yetiştireceğiz. Bakınız yıllardır öğrencilerimize bilgisayar ve tablet dağıtıyoruz. İnanıyorum ki bu gençler geleceğin Bill Gates’leri olacak. Eğitimin görevi yetenekli çocuklarımı tespit etmek ve onları geliştirmektir. Bunu öğretmenlerimiz yerine getirecek ve bu ülke bu şekilde gelişecek” diye konuştu.

 

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Sınava Hazırlanan Öğrencilere Müjde
Kocaeli'de Bilgievleri, Akademi Liseler ve gençlik merkezlerinde sınava hazırlanan öğrenciler için "etüt-kütüphane"...

Haberi Oku