banner1001
EĞİTİM:
GTÜ Projesi'ne ödül

13 Ocak 2019 Pazar 21:11

 Proje ekibinde GTÜ Elektronik Mühendisliği Bölümü Doktora Öğrencileri Ahmet Faruk Coşkun ve Ahmet Yılmaz’ın yer aldığı projede, iki adet doktora tezi, yedi adet SCI / SCI-Exp. indeksli uluslarası dergilerde yayınlanan makale, üç ulusal ve iki uluslararası olmak üzere beş adet bildiri üretildi. Prof. Dr. Oğuz Kucur, projenin başlangıçta planlandığı gibi uyumlu ve verimli bir şekilde yürütüldüğünü, projeden bilimsel değeri yüksek çıktılar elde edildiğini söyledi. Kucur, projenin en güzel yanının iki bilim insanının yetişmesine katkı sağladığını belirterek GTÜ ve TÜBİTAK’a teşekkürlerini belirtti.

PROJENİN İÇERİĞİ

Bu projede, yeni nesil telsiz haberleşme sistemlerinde gerek sistem kapasitesi ve iletim hızı gerek iletim güvenilirliği açısından büyük iyileştirmeler sağlayan çok antenli ve kapsama alanını arttıran röle yardımlı (işbirlikli) teknikler incelendi. Bu proje kapsamında, her bir uç biriminde hibrit anten çeşitleme tekniklerini kullanan tek atlamalı klasik yapıların, çift-atlamalı işbirlikli (dual-hop cooperative) yapıların ve çok-atlamalı işbirlikli (multi-hop cooperative) yapıların Nakagami-m sönümlemeli kanaldaki performanslarına ilişkin ölçütlerin birçok çeşitleme tekniğini kapsayan birleşik modelleri geliştirilmiş ve söz konusu sistemlerin bu modellere dayalı analizleri, ideal şartlarda ve kanal kestirim hatası ve geri-besleme gecikmesi gibi pratik şartların varlığında yapıldı. Elde edilen teorik ifadeler bilgisayar simülasyonları ile doğrulandı.

TÜBİTAK PERFORMANS ÖDÜLÜ NEDİR?

TÜBİTAK Proje Performans Ödülü (PPÖ), Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından desteklenen projelerin çıktı, sonuç ve etkilerini nicelik ve nitelik olarak artırmak amacıyla yüksek başarı ile sonuçlanan projelerin yürütücü ve araştırmacılarını ödüllendirmek için TÜBİTAK tarafından belirlenen ölçütler ve değerlendirme yöntemine göre hesaplanarak, proje ekibine (yürütücü ve araştırmacılara) verilen bir teşvik ödülüdür.
banner982
Anahtar Kelimeler
GTÜ Projesine ödül
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

GTÜ, Antarktika Seferine Katıldı
GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, 8. Ulusal Antarktika...

Haberi Oku