banner1006
EĞİTİM:
GTÜ ve Türkiye Finans anlaştı!

27 Temmuz 2016 Çarşamba 10:57

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), yaptığı iş birliktelikleri ile hem üniversite öğrencilerine hem de sektörel konularda ar-ge çalışmalarına ihtiyaç duyan kurumlara yönelik hizmetini sürdürüyor. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Türkiye’nin alanında önemli kuruluşlarından biri olan Türkiye Finans Katılım Bankası ile GTÜ Rektörlüğünde imzalanan protokolle ortak eğitim programı ve iş birliği resmi olarak başlatıldı. GTÜ Senato Salonu’nda yapılan iş birliği protokolü imza törenine GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Türkiye Finans Katılım Bankası Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Fahri Öbek, GTÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Cevat Yaman, GTÜ Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Göktürk, Türkiye Finans Katılım Bankası Kurumsal Gelişim Müdürü Civan Tamer Küçük, Kurumsal Gelişim Müdür Yardımcısı Gökçe Ceylan, Kurumsal Gelişim Yöneticisi Beytullah Mısırlı katıldı.

NİTELİKLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Protokol kapsamında üniversitenin öğrencilerine staj ve iş yeri eğitimi imkânı oluşturulurken, bankacılık yazılımlarına yönelik ar-ge çalışmalarının da üniversite tarafından yürütülmesi sağlanmış oldu. Protokol imza töreninde bu işbirliği ile ilgili açıklama yapan Türkiye Finans Katılım Bankası Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Fahri Öbek iki kurumada imzalanan protokolün hayırlı olmasını diledi. Öbek, “GTÜ Ve Türkiye Finans Katılım Bankası arasında çok önemli bir iş birliğine bugün imza atmış olduk. Hem akademik iş birliği hem de ortak çalışma alanında iki protokol imzaladık. Bu sayede hem üniversitedeki başarılı öğrencilerimizle hem de bankamız arasında çok yakın bir ilişki ve işbirliği kuracağımızı, hem eğitime katkıda bulunacağımızı hem de bankaya nitelikli bir takım çalışmalarda destek olacak önemli bir alt yapıya imza attığımızı düşünüyorum. Her iki kurumada hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

MESLEKİ GELİŞİM SAĞLANACAK

Yapılan işbirliğinin öğrencilerin mesleki gelişimine önemli bir katkı sağlayacağından söz eden GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ise şunları söyledi: “Kendi alanlarında işlerini en iyi yapan bu iki kurum olarak protokol olmasa da birlikte çalışıyorlardı. Bu çalışmaların daha kurumsal bir yapıda daha güçlenerek gelişmesi için, hem öğrenci değişimi hem de ortak proje geliştirilmesi, ARGE sistematiğinin geliştirilmesi konusunda hızlandıracak resmileştirilecek bir imza töreni gerçekleştirdik. Bu protokollerle hem gençlerimiz için hem geleceğimiz için özellikle yazılım ve finans sektöründe iki kurum kendi elinden gelen desteği bir birlerine vererek gençlerimizin gelişimine katkı sağlayacaktır. Hem ulusal hem de uluslararası alanda nitelikli çalışmaların yapılacağı protokolün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Sınava Hazırlanan Öğrencilere Müjde
Kocaeli'de Bilgievleri, Akademi Liseler ve gençlik merkezlerinde sınava hazırlanan öğrenciler için "etüt-kütüphane"...

Haberi Oku