EĞİTİM:
Karaosmanoğlu ‘'Kitap sevdalısı bir nesil istiyoruz''

18 Ekim 2018 Perşembe 10:51

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu Müdürü Selila Çelik ve Okul Aile Birliği’ni makamında ağırladı. Okuyan bir gençliğin önemine vurgu yapılan görüşmede, kitap demenin incelik, iyilik, güzellik, bilgi ve yeni dünyaları anlamak olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kitap yeni ufuklara açılmaktır. Kitap sevdası bir nesil istiyoruz. Bu nedenle Kitap Fuarı, okullarımıza Z Kütüphane ve yeni açtığımız kütüphanelerle hedefimize ulaşmak için çaba sarf ediyoruz” dedi.

 

“18 BİN KİTABA ERİŞİM SAĞLANIYOR”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesinin, yenilenen yüzüyle SEKA Kültür Alanı’ndaki Bilim Merkezi’nin ikinci katında hizmet vermeye başladığını da söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Geleneksel kütüphane anlayışının dışına çıkılarak konfor ve rahatlığın ön planda tutulduğu bu kütüphanemizde, 87 rafta birbirinden farklı 15 bin kitap ve 5 adet süreli yayın bulunuyor. Ayrıca teras kısmı da yaz aylarında kullanıldı. E-kütüphane bölümü; 6 adet bilgisayar ile çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet veriyor. Bu sistem üzerinden Türk klasiklerinden batı klasiklerine, ansiklopedilerden sözlüklere, 28 konu başlığında 18 bin kitaba da erişim sağlayabilmektedir” diye konuştu.

 

“TAKİP EDİLEN BİR ÜLKE OLMAK ZORUNDAYIZ”

Eğitime çok önemli katkılar sunduklarını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, okuldaki idarecilerin ve öğretmenlerin yanı sıra aile birliklerinin önemine de değinerek, “Bilgiyi tüketen değil, üreten; takip eden değil, takip edilen bir ülke olmak zorundayız. Bunu da çocuklarımızı ve gençlerimize en iyi fırsatları sunarak elde edebiliriz. Bizler gençlerimize güveniyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak üreten ve araştıran bir nesil için çalışmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

New York'ta Düzenlenecek Matematik Yarışmasında...
Matematik tutkunu Hasan, uluslararası yarışmaya davet aldı

Haberi Oku