EĞİTİM:
KO-MEK telafi eğitimleri ile kapılarını açtı

13 Haziran 2020 Cumartesi 09:46

 SINIFLAR SOSYAL MESAFEYE UYGUN AYARLANDI

KO-MEK, pandemi sürecinde birçok kurs merkezinde yaklaşık 2 milyon maske dikerek, virüsle olan mücadeleye önemli katkı sağladı. KO-MEK kurs merkezlerini ve tüm çalışma alanlarını dezenfekte ederek virüsün kendi ortamında yayılmasını önlemiş oldu. Telafi eğitimlerinin başladığı yeni dönem öncesinde KO-MEK, personellerini hazırlanan bilgilendirici el ve duvar broşürleri ile bilgilendirdi. Kursiyerlerin kullanımı için tüm kurs merkezlerine dezenfektan tedarik edildi. Sosyal mesafeye uygun olarak tüm atölyeler dizayn edildi.

 

PERSONEL VE KURSİYERLERE GÜNLÜK ATEŞ ÖLÇÜMÜ

Telafi eğitimlerinin başladığı KO-MEK’’te yeni sürece uygun birçok şey değişmiş oldu. Yeni düzenlemeye göre; personel ve kursiyerlerin günlük ateş ölçümleri yapılacak. Blok ders uygulaması yapılmayacak. Teneffüs süreleri uzatılarak, ortam havalandırması doğal yollarla yapılacak. Gruplar, teneffüs saatleri çakışmayacak şekilde planlanarak ders aralarında yoğunluğa izin verilmeyecek.

 

MASKE KULLANIMI ZORUNLU OLACAK

Ders araç gereçlerinin periyodik olarak hijyeni sağlanıp ders esnasında kursiyer ve usta öğreticilerin maske kullanımı zorunlu olacak. Ayrıca tüm branşlarda talep eden kursiyerlere bez maske dikilmesi öğretilerek, kursiyerlerin gerek kendi gerekse yakınlarının maske ihtiyaçlarını evlerinde karşılayabilme imkânı sağlanmış olacak.

 

1 EYLÜL’E KADAR TELAFİ EĞİTİMLERİ TAMAMLANACAK

Sağlık önlemlerinin üst seviyede uygulanacağı KO-MEK kurslarında, hastalık belirtisi olan kursiyerler en yakın sağlık merkezine yönlendirilecek. Büyük bir titizlikle uygulanacak olan pandemi kurallarında kursiyerlerin sağlıklı bir ortamda eğitim almaları sağlanacak. Telafi eğitimlerinin 1 Eylül tarihine kadar tamamlanarak yeni dönem eğitimlerinin startı verilecek.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Sınava Hazırlanan Öğrencilere Müjde
Kocaeli'de Bilgievleri, Akademi Liseler ve gençlik merkezlerinde sınava hazırlanan öğrenciler için "etüt-kütüphane"...

Haberi Oku