banner1001
EĞİTİM:
KO-MEK'le Korece öğren, farkın olsun

09 Ekim 2018 Salı 09:50

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, lisan branşlarına bir yenisini ekledi. KO-MEK, özellikle iş bulma ve kariyer açısından

son yıllarda büyük ilgi gören Koreceyi, lisan branşları arasına aldı. Kursa makine mühendisinden, tıp öğrencisine, İngilizce öğretmeninden ev hanımına kadar her kesimden vatandaş katılıyor.

 

DERSLER BAŞLADI

Korece kursu, Mimar Sinan Kurs Merkezi’nde başladı. A-1 seviyesindeki dersler kapsamında kursiyerlere ihtiyaçlarını karışlayabilmek adına Korece’de bilinen günlük ifadeleri dinleme, okuma, yazma, konuşma ve iletişim kurma bilgi ve becerisi kazandırılıyor. Derslerde kursiyerlere bu hedefe uygun olarak, tanışma, alfabe, sayılar, kendini tanıtma, saatler ve meslekler öğretiliyor.

 

KARİYERİM İÇİN KORECE ÖĞRENMEYE GELDİM

Kursa katılan Makine Mühendisi Aslı Gençtürk, kursun mesleğine katkı sunacağını söyledi. Kocaeli’nde Makine Mühendisliği alanında Kore firmaları olduğuna dikkat çeken Gençtürk, “Korece öğrenmem bu anlamda kariyerime fayda sağlayacak. Burada hem ücretsiz hem de son derece başarılı hocalar gözetiminde Korece öğreniyorum. Bu önemli fırsat için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.

 

TIP ÖĞRENCİSİ NERGİS KORECE ÖĞRENİYOR

Kursiyerler arasında yer alan Tıp öğrencisi Nergis Toplar, “Koreceyi öğrenmek istemem, onların kültürüne olan hayranlığımdan kaynaklanıyor. Bir arkadaşım KO-MEK’te Korece eğitimi verildiğini söyledi. Bu sayede hemen kursa kaydımı yaptırdım. Bu dili öğrenmeyi çok istiyorum. Hocalarımız da bize çok yardım ediyor” dedi.

 

ARTIK SADECE İNGİLİZCE YETMİYOR

Kursa katılan İngilizce öğretmeni Büşranur Gürdal ise, Korece’nin son yıllarda dünyanın en fazla konuştuğu diller arasında yer aldığını söyledi. Dil bilmenin önemine değinen Büşranur Gürdal, “Bu yüzyılda artık sadece İngilizce bilmek yetmiyor. İkinci bir lisan bilmek gerekiyor. Bu nedenle Korece öğrenmeye karar verdim. Rahat bir ortamda lisan öğreniyoruz. Derslerimiz çok planlı gidiyor ben de bu nedenle KO-MEK’i tercih  ettim” şeklinde konuştu.

 

ÜCRETSİZ LİSAN ÖĞRENME AYRICALIĞI

KO-MEK, meslek ve sanat kurslarının yanı sıra lisan eğitimi ile de Kocaeli Halkına ücretsiz hizmet vermeyi sürdürüyor. Her yıl olduğu gibi bu eğitim döneminde de lisan branşları büyük ilgi görüyor. KO-MEK’te Korece’nin yanı sıra, Gürcüce, Boşnakça, Almanca, İngilizce, Fransızca, Rusça ve Arapça dillerinde eğitim veriliyor. Lisan ve diğer kurslardan yararlanmak isteyen vatandaşlar KO-MEK’in www.komek.org adresi üzerinden başvurularını yapabilir.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

GTÜ, Antarktika Seferine Katıldı
GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, 8. Ulusal Antarktika...

Haberi Oku