EĞİTİM:
KPSS giriş belgeleri erişime açıldı

17 Eylül 2014 Çarşamba 16:43

ÖSYM'nin internet sitesinde yer saha duyuruya göre, 27 Eylül cumartesi sabah ön lisans düzeyinde, 28 Eylül pazar sabah ortaöğretim düzeyinde yapılacak bulunan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim ön lisans sınavına başvuran adayların, sınavlara girecekleri yapı ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren giriş belgesini, T.C. hüviyet numaraları ve namzet şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden edinecek.

Adayın sınava gireceği merkez, bina, salon teferruatları ile adayın fotoğrafının bulunacağı giriş belgesinin yazıcıdan dökümünü edinirken döküman üstünde fotoğraflarının görünür olmasına İtina göstermesi gerekiyor.

 Adaylar, internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ve ya siyah-beyaz çıktılarını İmtihan günü yanlarında bulunduracak. Belgenin ön ve geri yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret bulunmaması gerekiyor. Sınava giriş belgesini (fotoğraf görünür bir şekilde) birlikte bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak. Sınav gününden öncelikle adayların sınava girecekleri binayı, adres bilgisini teyit etmek, ulaşımını ve ulaşım süresini öğrenmek amacıyla gidip görmeleri yararlarına olacak.

Adayların sınavdan en az 1 saat öncelikle sınava girecekleri yapının kapısında hazır bulunmaları  ve  giriş belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı hususi hüviyet belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Nüfus cüzdanı, pasaport, mecbur askerlik vazifesini ifa eden er veya erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi, tutuklu veya hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ilişkin pembe veya mavi kartlar hususi hüviyet vesikası şekilde kabul edilecek. 

Bunların dışındaki sürücü belgesi, iş hüviyet kartları gibi diğer bütün belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, İmtihan görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, İmtihan görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. hüviyet numarası bulunması, pasaportun süresi geçerli olması gerekiyor.

Üzerinde soğuk damga, İmtihan görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. hüviyet numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi sona ermiş pasaport kabul edilmeyecek. Sınav günü İmtihan görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurması gerekiyor. Bu belgelerini eksiksiz şekilde birlikte bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa dahi sınavı geçersiz sayılacak.

Kaynak: AA

banner982
Anahtar Kelimeler
InternetSınavAday
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Sınava Hazırlanan Öğrencilere Müjde
Kocaeli'de Bilgievleri, Akademi Liseler ve gençlik merkezlerinde sınava hazırlanan öğrenciler için "etüt-kütüphane"...

Haberi Oku