banner1024
EĞİTİM:
LYS'de ilk bine giren öğrenciler ödüllendirildi

26 Ağustos 2016 Cuma 11:35

Kocaeli Valisi Güzeloğlu: "LYS'de 2013'te Türkiye ortalamasının yüzde 0,27 altında olan Kocaeli'mizi şu anda Türkiye ortalamasının yüzde 3,77 üzerine taşımış durumdayız"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ilk bine giren 70 öğrenci düzenlenen törenle ödüllendirildi. 

Eğitimin çok büyük sorumluluk gerektiren bir hizmet alanı olduğunu ve bütün alanlarda ortaya çıkan her sorunun ancak eğitime dayalı çalışmalarla aşılabileceğine inandıklarını vurgulayan Güzeloğlu, onun için birey gelişimini eğitimle taçlandırmak, eğitimi bitmeyen bir uğraş olarak en nitelikli şekilde sunmak zorunda olduklarını bildiklerini ifade etti. 

Güzeloğlu, 1 Ekim 2014 itibariyle Kocaeli'de göreve başlamasının ardından ilk bilgilendirme toplantısını İl Milli Eğitim Müdüründen aldığına dikkat çekerek, "Şüphesiz itiraf etmek gerekir ki o gün eğitimimizin temel göstergeleri beklentimin çok altında ve Kocaeli için kabullenilmeyecek bir durumdaydı." diye konuştu.  

Kocaeli'nin önündeki bu başarısızlığın aşılması için o günden başlayan ve halen devam eden çok yoğun bir çabanın içine girdiklerini dile getiren Güzeloğlu, her bir okul için ayrıntılı analizler yapıldığını, ihtiyaç listesi, konu başlık ve alt başlıklarında sorunların değerlendirildiğini ve oralara odaklanıldığını kaydetti. 

- "LYS'de ilk 20 il arasındayız"

Vali Güzeloğlu, kaymakamlar, ilçe müdürleri ve okul müdürleriyle sürekli bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptıklarını anlatarak, yaklaşık 3 yıllık gayretli sürecin sonunda gelinen Kocaeli'nin eğitim tablosuna ilişkin şunları paylaştı:

"Tekli eğitim hedefine yönelik süreçte altyapı yatırımlarında son 2 yılda zirveyi gördük. 2013'te toplam harcama 92 milyon lirayken 2014'te 138 milyon liraya, 2015'te de 289 milyon 700 bin liraya çıkarak bir fiziksel eğitim yatırımı gerçekleşmiştir. Hain yapının bugün çok daha açık bir şekilde ortaya çıkan amaçları doğrultusunda ülkenin maddi ve manevi değerlerini istismar ettiği dershanelerin hükümetimizce kaldırılmasından sonra destekleme ve yetiştirme kurslarımız başladı. 5. sınıftan 12. sınıfa kadar Türkiye ortalamasının yaklaşık 3 katı destekleme ve yetiştirme kurslarına katılım gerçekleştirdik. Başarının en temel göstergesi olan okul öncesi, bugün gelişen bütün değerlendirmelerde kişilik, karakter, kimlik ve değer oluşumunu sağlayan en önemli süreç. Belki bugün hepimizin sahip olduğu temel özellik okul öncesi eğitim ya da eğitimsizliğimizden kaynaklanıyor. 2014 yılında devraldığımız Kocaeli'mizde iller sıralamasında ilimiz okul öncesi okullaşma oranı açısından 62. sıradaydı. Bu asla kabul edilemez ve sürdürülemezdi. Bu yıl sonunda Türkiye 27'ncisiyiz. Henüz açıklanmayan sonuçlara göre aslında 15'e yaklaştık. Türkiye ortalamasının şu anda çok üzerindeyiz, gelecek sene hedefimiz ilk 3'e girmek."

- "Artık Türkiye'de ilk 10'a giren bir iliz"

TEOG sonuçlarında, 2016 yılında Türkiye ortalamasının yüzde 2,72 üzerinde oldukları bilgisini veren Güzeloğlu, "Bu tür sınavlarda 0,01'in bile ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Artık Türkiye'de ilk 10'a giren bir iliz. Emin ve kararlı bir şekilde TEOG'da yolumuza devam ediyoruz." dedi. 

Güzeloğlu, Kocaeli'nin 2014'te YGS'de Türkiye ortalamasının çok aşağısında olduğunu fakat gelinen noktada YGS net ortalamalarında 2015'te Türkiye ortalamasının yüzde 4,53, 2016 yılında ise 4,76 üzerinde bir artış gerçekleştirdiklerini anlattı.

"Kocaeli, 2013 sonunda LYS'de Türkiye ortalamasının gerisindeydi. 2013'te Türkiye ortalamasının yüzde 0,27 altında olan Kocaeli'mizi şu anda Türkiye ortalamasının yüzde 3,77 üzerine taşımış durumdayız." diyen Güzeloğlu, "Çok önemli bir çıkış. Bu bizi Türkiye'de 70'lerden 20'lere getirdi genel puan skalasında. Yeterli mi? Değil. Hedefi koyduk, Kocaeli için her alanda olduğu gibi eğitimde de sınav başarısı ilk 3'te yer almaktır." değerlendirmesinde bulundu.  

Vali Güzeloğlu'nun konuşmasının ardından LYS'de ilk bine giren 70 öğrenciye protokol mensupları tarafından ödülleri takdim edildi.

Törene, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe mili eğitim müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Geleceğin Kadın Şefleri Ustalık Belgelerini...
Başiskele Belediyesi tarafından hizmete açılan Pastacılık Akademisi’nde geleceğin kadın şefleri eğitimlerini...

Haberi Oku