banner1001
EĞİTİM:
Miniklere uygulamalı trafik eğitim parkuru

10 Ekim 2018 Çarşamba 10:54

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gölcük Şirinköy Anaokulu’na Trafik Eğitimi Uygulama Parkuru yapıldı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından, trafik eğitimi ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında ilgili yönetmelik ve standartlara uygun trafik eğitim parkuru oluşturuldu. Trafik eğitimi konusunda erken yaşta bilinçlendirme çalışmaları kapsamında, anaokulu öğretmenleri tarafından talep edilen eğitim parkuru, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından projelendirilerek okul bahçesine yapıldı. Parkur, yapılan açılışla çocukların hizmetine sunuldu.

 

TRAFİK EĞİTMİNİN ÖNEMİ

Trafik eğitimini erken yaşta aşılamak için okullarda verilen eğitimleri desteklemek amacıyla, anaokulu bahçesine yapılan eğitim parkurunun açılışına Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Büyükşehir Belediyesi Trafik Hizmetleri Şube Müdürü Güneş Mutman, anaokulu öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Açılışta yaptığı konuşmada trafik eğitiminin önemine değinen Kaymakam Mustafa Altıntaş; “Trafik eğitiminin erken yaşta verilmesi ve bunun uygulamalı olarak gösterilmesi, öğrenciler için çok faydalı olacak. Bu uygulamalı eğitim parkurunu anaokuluna kazandıran Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” dedi.

 

TRAFİK İŞARETLERİ

Gölcük Şirinköy Anaokulunda yapılan Trafik Uygulamalı Eğitim Parkuru’nda, trafik kurallarına duyarlı ve bu kuralların uygulamaya geçirilmesinde bilinçli yeni nesiller yetiştirmek üzere trafik eğitimi veriliyor. Uygulama parkurunda eğitim verilmesi ile anaokulunda maksimum düzeyde verim alınması hedefleniyor. Parkurda, yatay/düşey trafik işaretleri sinyalize kavşağı, yaya geçitleri bulunuyor.


banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

GTÜ, Antarktika Seferine Katıldı
GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, 8. Ulusal Antarktika...

Haberi Oku