banner1001
EĞİTİM:
Proje Okulu Oldu

14 Mayıs 2020 Perşembe 20:06

2010 yılında Çayırova İmam Hatip Lisesi olarak açılmış, kısa zaman içerisinde başarılarıyla dikkatleri üzerine çekmiş, Tıp fakültesi başta olmak üzere üniversitelerin önemli bölümlerine öğrenci göndermiş, özellikle mesleki alanında Türkiye dereceleri elde etmiş, katıldığı sosyal-kültürel yarışma ve etkinliklerde de il, bölge ve Türkiye derecelerini hanesine yazdırmıştır” 
ÇAYIROVA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ YENİ BİR KULVARA ADIM ATTI 
2019-2020 Eğitim öğretim yılında yeni bir kulvara adım atarak Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Programı uygulayan okul, 2020-2021 yılından itibaren disiplinli ve özverili çalışmaları, örnek etkinlikleri nedeniyle proje okullar kapsamına alındı. Bundan sonraki süreçte “Şehit Er Mücahit Okur Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu” ismiyle öğrencilerini kabul edecektir. Okul; Fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, bir kütüphanesi, konferans salonu, açık ve kapalı spor alanları, hobi bahçesi ve tam donanımlı bilişim alt yapısıyla Çayırova ilçesinin gözde okullarından biridir. Kariyer günleri düzenleyerek alanında uzman akademisyen ve yazarlarla öğrencilerini buluşturan okul, genç ve dinamik eğitim kadrosuyla gençliğe ve geleceğe umut olmaya devam ederek LGS’ye girecek 8. Sınıf öğrencilerini bu çatı altında buluşmaya davet ediyor. 

AKADEMİK DESTEK ALACAK

 Önümüzdeki yıldan itibaren bu projeye dahil olan öğrenciler fen liseleri ile sosyal bilimler liselerinde okutulan alan derslerine ilave olarak imam hatip okullarına özgü dersleri okuyacaklardır. Öğrenciler, 4 yıl boyunca derslerin yanı sıra üniversitelerden akademik destek alacak ve alan akademisyenleri tarafından verilen seminer ve konferanslara katılacaklardır. Okulda uygulanacak olan farklı bilimsel etkinlikler ve projeler, araştırma ve inceleme yöntemler hakkında bilgi edineceklerdir. Öğrenciler tematik yaz etkinlikleri bağlamında Tübitak ve Gebze Teknik Üniversitesi ile yapılacak işbirliği çerçevesinde “Bilim ve Teknoloji” etkinliklerine katılma imkanına sahip olacaklardır. Öte yandan imam hatip liseleri ile ortak çalışmaları olan kamu kurumları, mezun dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla da farklı projeler gerçekleştirebileceklerdir. 

SEÇKİN ÖĞRETMEN KADROSU

 Şüphesiz öğrencinin akademik ve ahlaki gelişimi için en önemli dönüm noktalarından biri iyi bir öğretmenle karşılaşmasıdır. Çayırova Şehit Er Mücahit Okur Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zafer Aslan, bu aşamaya gelmek için özveri ile çalışan öğretmenlerinin çaba ve gayretlerini takdir ettiğini, başarının bir ekip işi olduğunu söyledi. Okulun öğrencilerin, gelişim ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeni müfredat ve vizyona sahip olduğunu belirten Okul Müdürü, “Büyük ideallere sahip başarılı öğrencilerimizi, ideallerine ulaştırmak için bizimle eğitim yolculuğuna bekliyoruz” dedi. 
banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

GTÜ, Antarktika Seferine Katıldı
GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, 8. Ulusal Antarktika...

Haberi Oku