banner1006
EĞİTİM:
Sertifikalarını aldılar!

02 Ağustos 2015 Pazar 14:04

 Basın Müzesinde gerçekleştirilen törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, gazetecilerin zamanın tanığı ve bunu gelecek kuşaklara aktaran kişiler olduğunu belirterek, gazetecilerin kamu görevi yaptığını, aynı zamanda yöneten, yönetilen ilişkisine çok önemli katkılar sağladığını ifade etti. Kocaeli basınının yerel düzeyde güçlü bir konumda olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, kentteki görev süresince basını kente katkı sağlayan, kentin gelişmesine anlamlı hizmetler sunan bir camia olarak gördüğünü kaydetti. ''Kalkınmanın hedefi insandır, kalkınma insanla başlarsa anlamlıdır, sürdürülebilir olur süreklilik kazanır'' diyen Güzeloğlu, sözlerine şöyle devam etti: ''Bir insanın kalkınmasının en önemli temel nedeni eğitimdir. Bu bakımdan kalkınma ajansının gazeteciler cemiyetiyle başlattığı bu çalışma önemlidir. Hizmet veren değerli basın mensuplarımızın eğitim ölçeğinde daha iyiyi hedeflemesi, uluslararası düzeydeki gelişmelerle ilişki kurması yaptıkları işe nitelik kazandırmayı amaçlıyor.'' dedi.
KOGACE ÖNCÜLÜK YAPTI
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ise Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile Vali Güzeloğlu öncülüğünde bir proje yazdıklarını ifade ederek, Kocaeli Üniversitesi'nin de destek vermesiyle 12 gazetecinin yüksek lisans öncesi eğitimlerde sertifika almaya hak kazandığını kaydetti. Gürol, ''Sertifika alan arkadaşlarımız gelecek aydan itibaren yüksek lisans eğitimlerine başlayacaklar. Kalkınma ajansları içinde böyle bir programın ilk defa yapıldığı ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyetinin buna öncülük yaptığı için de gururluyuz. Bundan sonra eğitim projelerimiz devam edecek'' dedi.
12 GAZETECİ SERTİFİKA ALDI
Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ile Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 12 gazeteciye sertifikalarını verdi. (A.A.)



banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Sınava Hazırlanan Öğrencilere Müjde
Kocaeli'de Bilgievleri, Akademi Liseler ve gençlik merkezlerinde sınava hazırlanan öğrenciler için "etüt-kütüphane"...

Haberi Oku