EĞİTİM:
SÜRÜCÜLERE ENGELİ YOLCU EĞİTİMİ

12 Ekim 2016 Çarşamba 10:57

 Sürüş esnasında meydana gelebilecek olumsuzluklar ve olağanüstü durumlara karşı her türlü teknik bilginin sunulduğu eğitimlerde, engelli yolculara yönelik nasıl davranılması gerektiğine dair konular da yer alıyor. 

YENİ DÖNEM BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı’nın sürücüler ile yolcu arasındaki ilişkileri olumlu yönde geliştirmek amacıyla sunduğu eğitimler kaldığı yerden devam ediyor. Vatandaşların güvenli ve huzur içinde yolculuk etmesi için sürücülere, Sürücü-Yolcu İletişimi, Sürücü-Engelli Yolcu İletişimi, İlk Yardım Uygulamaları ve Meslek Hastalıkları, Trafik Mevzuatı, Yangın Güvenliği ve Söndürme Uygulamaları ve Toplu Taşımada Genel Güvenlik gibi eğitimler veriliyor.

SÜRÜCÜ-ENGELLİ YOLCU DERSİ

Büyükşehir Belediyesi’nin ülke genelinde örnek olan eğitim çalışmalarında sürücülere, sosyal sorumluluk bilinciyle toplumda dezavantajlı grup olarak görülen engellilere yönelik Sürücü-Engelli Yolcu dersi de sunuluyor. Örnek ders programında sürücülerin doğru davranış sergilemesi ve engellilere yönelik farkındalığın arttırılması amaçlanıyor.

EMPATİ VE KİŞİSEL EĞİTİMLER

Sürücü-Engelli Yolcu eğitiminde engellilik, engelli türleri, engellilerle iletişim gibi konuları anlatılıyor. Eğitimde günlük hayatta engellilerin genelde ve toplu taşıma araçlarında yaşadığı sıkıntılara da çözüm önerileri sunuluyor. Toplu taşıma sürücü eğitimlerinde, engelli ve dezavantajlı yolculara yönelik sorunların giderilmesi için empati ve kişisel eğitimlerin de verilmesi diğer Büyükşehir Belediyelerine örnek oluyor.

ÜRÜCÜ KARTI ALMAYA HAK KAZANIYORLAR

Teorik ve uygulamalı eğitimlerini tamamlayan sürücüler, değerlendirme sınavından başarılı olurlarsa sürücü kartı almaya hak kazanıyorlar. Kartı olan sürücülerin ise kartları güncelleniyor. Son derece eğlenceli ve katılımlı geçen eğitimlere sürücüler yoğun ilgi gösteriyor. (Selvi GEÇAL)ulara yönelik nasıl davranılması gerektiğine dair konular da yer alıyor.  

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Sınava Hazırlanan Öğrencilere Müjde
Kocaeli'de Bilgievleri, Akademi Liseler ve gençlik merkezlerinde sınava hazırlanan öğrenciler için "etüt-kütüphane"...

Haberi Oku