banner1006
EĞİTİM:
TRT çalışanlarına KO-MEK'ten eğitim

29 Mart 2018 Perşembe 11:06

İkinci Milli İstihdam Şurası sonrasında istihdam seferberliğine destek çalışmalarına hız veren KO-MEK, hükümetimizin 2018 istihdam hedefine ulaşılmasına katkı sağlamak için açtığı Fiber Optik Kursunda, eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Şimdiye kadar toplamda 63 kişiye bu alanda eğitim veren KO-MEK’e artık il dışından da kursiyerler gelmeye başladı. 14 yıldır il dışından gelen birçok kursiyere meslek ve sanat branşında eğitim veren KO-MEK, şimdi de Türkiye’nin önde gelen kurumlarından olan Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumundan (TRT) bir grup personele Fiber Optik eğitimi verdi.

TRT ALT YAPISI ONLARA EMANET

Kocaeli ve çevre illerden gelen Fiber Optik Kursu açma konusunda vatandaşlardan gelen isteği değerlendiren KO-MEK, kısa sürede alt yapı çalışmalarını tamamlayarak alanında uzman usta öğreticilerle eğitimlere başladı. Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) işbirliğinde açılan kurs ile eğitim sonrasında başarılı olan kursiyerler sertifikalarını alarak iş hayatına atılma imkânı buldular.

ALT YAPI ÇALIŞANLARI

Artık teknolojinin gelişmesi ile birlikte yaygın kullanım alanına ulaşan Fiber Optik kablolar hem daha güvenli hem de daha dayanıklı olduğu için şimdiden birçok kurum ve kuruluşta yaygın olarak kullanılmaya başladı. Alt yapı çalışmalarında fiber optik kablo kullanımını yaygınlaştıran Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) personelinin eğitimi için ise KO-MEK’i seçti. Kursiyerler atölye ortamında geçen 48 saatlik teorik eğitimler sonrasında pratik uygulamalar için fiber optik üretim fabrikalarını ziyaret ettiler.

 İHTİYACINIZ OLAN EĞİTİM KO-MEK’TE

Fiber Optik Kursuna kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar www.komek.org adresinden kolaylıkla başvuruda bulunabilirler. Vatandaşların eğitim ihtiyaçlarını en iyi ve en kaliteli şekilde karşılamaya çalışan KO-MEK gelen talepler doğrultusunda yeni branşlar açmaya devam edecek. KO-MEK geçtiğimiz dönem ilk kez Havuz Suyu Operatörlüğü ve Forklift kursu açarak birçok vatandaşın kendi işini kurmasına olanak sağladı. KO-MEK yeni dönemde başta Pişmaniye Yapımı olmak üzere Asansör Sistemleri Bakımı- Onarımı Elamanı, Servis Elamanı, Fiber Optik, Doğalgaz İç Tesisatçısı,  Sıhhi Tesisat, Forklift Eğitimi, Basınçlı Sulama Sistemleri ve Kaynakçılık branşlarında kurslar açarak büyük istihdam seferberliğine vermiş olduğu desteği sürdürmeye devam ediyor.

 


banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Sınava Hazırlanan Öğrencilere Müjde
Kocaeli'de Bilgievleri, Akademi Liseler ve gençlik merkezlerinde sınava hazırlanan öğrenciler için "etüt-kütüphane"...

Haberi Oku