banner1001
EĞİTİM:
Yücel Boru Fen Lisesinden Büyük Başarı

12 Eylül 2018 Çarşamba 12:38

Bu yıl geçen yıl mezun verdiği öğrencilerle birlikte %72 yerleştirme yüzdesini yakalayarak Türkiye’deki Fen Liseleri’nin yüzde elli beş olan ortalamasının çok çok üstünde bir yüzdelik yakaladı.

Diploma notuna göre okul birincisi Muhammet Şahin YAPA ve okul üçüncüsü Gülsüm VELİOĞLU İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesine, okul ikincisi Ali HANBABA Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesine, okul dördüncüsü Berkay KAR ise Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleşmeye hak kazandı. Sayısal yerleştirme puanına göre ilk bin öğrenci arasına girerek Türkiye 976.sı olan Devrim KARADENİZ Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’ne, Türkiye 1261.si olan Ertuğrul MURAT İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesine, Türkiye 1307.si olan Abdülkadir GÜNGÖRMÜŞ İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne yerleşmeye hak kazandı.

Geçen yıl mezun verdiği öğrencilerden tercih yükseltmek isteyen öğrencilerle birlikte toplam 175 öğrencisi sınava giren Fen Lisesinde 112 öğrenci Üniversitelerin Lisans Programlarına yerleşti. 2018 mezunlarından 22, 2017 mezunlarından 14 öğrenci olmak üzere toplamda 36 öğrenci bu yıl  Tıp Fakültesi, 5 öğrenci geçen yıldan olmak üzere 14 öğrenci Diş Hekimliği, 30 öğrenci çeşitli mühendislik fakülteleri, 7 öğrenci Mimarlık, 3 öğrenci Beslenme ve Diyetetik, 2 öğrenci Hukuk fakültesi, 15 öğrenci çeşitli Lisans programlarını kazandı.

Okul Müdürü İsmail BOĞA: “Öncelikle tercihlerine yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yerleştirme yüzdemiz açısından Türkiye ortalamasının oldukça üstünde olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Mezun verdiğimiz öğrencilerimizi okulumuzun bir parçası olarak görüyoruz. Kurumsal kimliğimizin yerleşmesi adına her mezunumuz bizim için bir değer, iyi bir referanstır. Hem sınav öncesinde ve sonrasında hem de yerleştirme sürecinde öğrencilerimizle beraber bu heyecanı yaşadık. Bizi fazlasıyla memnun eden sonuçlarının sevincini beraber yaşadık. Bu başarının mimarı başta velilerimiz olmak üzere öğretmenlerime teşekkür ederim. Üstadın dediği gibi:’ Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım.’ Necip Fazıl Kısakürek.” açıklamasında bulundu.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

GTÜ, Antarktika Seferine Katıldı
GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, 8. Ulusal Antarktika...

Haberi Oku