EKONOMİ:
5000 Bin Öğrenci Bilgievlerinde

05 Ekim 2015 Pazartesi 13:20

 Çayırova Belediyesi Bilgievlerinden eğitim gören 5000 öğrencinin 3. Sınıf ve 8 sınıflar arası toplam 1000 tanesi ilk deneme sınavı heyecanını yaşadı. Çayırova Belediyesi’nin 4 farklı noktada hizmete sunduğu ve her yıl binlerce öğrencinin faydalandığı Bilgievlerinde 2015-2016 eğitim öğretim döneminde ilk deneme sınavı gerçekleştirildi. Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilen sınavlarda yaklaşık 1000 öğrenci ter döktü. Öğrenciler sınavlarda ter dökerken velilerde çocuklarını bekleyerek onların heyecanını yaşadı. 
Öğrencilerin eğitim döneminde Türkçe, İngilizce, Fen Bilgisi, Matematik, Hızlı Okuma, Sosyal Bilgiler gibi özellikle farklı branşlarda yardımcı dersler alabildiği, çeşitli kurslarla sosyo-kültürel alanlarda gelişim sağladıkları Bilgievleri başkan Demirci’nin özel önem verdiği projeler arasında yer alıyor. Eğitime açıldığı hafta deneme sınavları ile öğrencilerin başarılarını ölçen Bilgievleri, yeni dönemde 6 deneme sınavı daha gerçekleştirecek. İlk deneme sınavında 1000 öğrenciyi bir araya getiren belediye, Özgürlük Mahallesi Güzeltepe Bilgievi, İnönü Mahallesi Yunus Ergüz Bilgievi, Atatürk Mahallesi Bilgievi ve Cumhuriyet Mahallesi Bilgievinde sınavları düzenledi. Sınav sonuçlarına göre seviyeleri tespit edilen öğrenciler aldıkları puana göre Bilgievlerinde oluşturulacak sınıflara yerleştirilecekler. Ayrıca öğrenciler Belediyenin Bilgievlerinde görev yapan konusunda uzman öğretmenlerin ücretsiz kurslarından faydalanacaklar. 
3 Yeni Bilgi Evi Daha Geliyor
Akse, Cumhuriyet ve Emek Mahallelerinde 3 yeni Semt Konağı inşa edeceklerinin bilgisini veren başkan Demirci, amaçlarının Çayırova’nın her mahallesinde bu eğitim yuvalarını konuşlandırmak olarak belirlediklerini söyledi. Başkan Demirci, semt konaklarının içinde Bilgievleri, Çocuk Kulüpleri, Kurs Merkezleri, Aile Sağlığı Merkezi, PTT ödeme noktaları ve muhtarlık gibi birçok fonksiyonu barındırdıklarını ifade etti. Sosyal belediyeciliğin ve yerinden yönetimin en güzel yansıması olarak gördükleri semt konaklarını ilçeye kazandırmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını özellikle vurgulayan Demirci, Çayırova’nın yeni projelerle daha güzel bir ilçe olacağını kaydetti.



banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Üreticilere Karpuz Tohumu Desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu dağıtımı başladı.

Haberi Oku