banner1024
EKONOMİ:
Arçelik'in Ar-Ge'de hedefi Silikon Vadisi

03 Aralık 2016 Cumartesi 10:01

Türkiye'nin dayanıklı tüketim sektöründe büyük bir üretim üssü haline geldiğini vurgulayan Ebiçlioğlu, dünya beyaz eşya pazarının yılda ortalama yüzde 3 büyüdüğünü ve yaklaşık 500 milyon ürün satışıyla 180 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

Ebiçlioğlu, dünyada yaşanan demografik, makro-ekonomik ve teknolojik gelişmelerin etkisiyle sektörün büyük bir dönüşüm içinde olduğuna işaret etti.

150 ülkeye 18 milyon bayaz eşya

Fatih Ebiçlioğlu, Türkiye'nin beyaz eşya konusunda teknoloji ihraç eden bir ülke konumuna geldiğini, sektörde toplam üretimin yüzde 70'ten fazlasına denk gelen 18 milyon beyaz eşyayı yaklaşık 150 ülkeye ihracat yapma kapasitesine ulaştığını da sözlerine ekledi.  

Böylece beyaz eşya sektörünün, küresel endüstrideki konumunun yanı sıra Türk ekonomisinin lokomotif sektörleri arasında yer aldığını belirten Ebiçlioğlu, bu yıl Türkiye beyaz eşya sektöründe yüzde 5'lik bir büyüme söz konusu olduğunu kaydetti.

Genel olarak Türkiye'nin Ar-Ge konusunda ciddi bir değişim ve dönüşümden geçmesi gerektiğini bildiren Ebiçlioğlu, şunları kaydetti:

"Uzun vadede eğitim sisteminden başlayıp, birçok konunun yeniden ele alınması gerekiyor ancak özellikle yabancı sermayeyi ülkemize çekerek, cazip iç piyasa koşulları yanı sıra Türkiye'den ihracatı avantajlı kılmak, önemli üreticilerin Türkiye'yi üretim üssü haline getirmesini ve ülkemizde yüksek teknolojili ürünler üretmelerini sağlamak kısa vadede en iyi çözüm gibi görünüyor. Bugün Koç Topluluğu'nun pek çok şirketini gerek Ar-Ge Merkezleri, gerekse Patent Ödülleri listelerinde hep üst sıralarda görüyoruz. Türkiye'nin tartışmasız Ar-Ge ve patent şampiyonuyuz. Arçelik, ülkemizin en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirketi ve bu alanda dünyada 78. sırada yer alıyor. Dünyanın önde gelen üniversite, enstitü, start-up şirketlerinin oluşturduğu teknoloji ekosistemine yakın olacak şekilde, Ar-Ge organizasyonumuzu güçlendiriyoruz.

 AR-Ge ‘de 4 Ülke de varız

Türkiye, Tayvan, İngiltere ve Portekiz'deki Ar-Ge ağımıza, ABD'de MIT ve Harvard gibi önde gelen üniversitelerin bulunduğu Boston'u da ekledik. Ayrıca, dünyanın ileri teknoloji şirketlerini bünyesinde barındıran Silikon Vadisi ve Almanya'da, Ar-Ge ve inovasyon birimleri kurmak için seçenekleri araştırıyoruz. Global Ar-Ge stratejimizin yanı sıra nesnelerin interneti, insan-makine ara yüzü, sensörler, robotik, yapay zeka ve veri analitiği konularındaki yetkinliklerimizi artırmak ve bu yetkinliklerimizle kullanıcılarımızın hayatını kolaylaştıran, onlara yeni faydalar sağlayan ürün özellikleri ve iş modelleri geliştirmek öncelikli Ar-Ge konularımız arasında yer alıyor."

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Üreticilere Karpuz Tohumu Desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu dağıtımı başladı.

Haberi Oku